Hem NYHETER Lekolar lanserar elevstol av 100 % återvunnen returplast

Lekolar lanserar elevstol av 100 % återvunnen returplast

Publicerat av: Redaktionen

Till våren kommer Lekolar, tillsammans med det danska företaget Upcycling Scandinavia, att lansera elevstolen Karoline.

Karoline är en formgjuten plaststol där plasten är från 100 % återvunnet material.

Lekolar lanserar elevstol av 100 % återvunnen returplast

Elevstolen Karoline är en formgjuten plaststol där plasten är från 100 % återvunnet material.

Karoline kommer att lanseras med flera olika underreden där alla är godkända enligt EU-standarden om ergonomi för skolstolar (EN 1729-1). Det är unikt i sig, men även resten av stolen är sällsynt genomtänkt när det gäller hantering, transport, kvalitet, ergonomi och hållbar produktion.

– Vi på Lekolar är mycket nöjda med en stol som inte bara har ett tydligt miljöfokus utan även håller hög klass när det handlar om ergonomi, montering och leveranstider. Det var viktigt för oss att skapa en elevstol som ligger inom räckhåll för allas budget. Att tänka på miljön ska inte få vara en fråga om budget, berättar produktchef Kristofer Eidelöf på Lekolar.

– För varje stol går det åt 1,9 kg färgsorterade plastgranulater som gjuts till ett nytt skal på en fabrik i Danmark. För att plasten ska vara 100 % återvunnen krävs det till exempel att returplasten färgsorteras innan den blir granulat. Stolen finns nu i fem färger där tre kommer från svensk returplast och två från dansk, säger Erik Serritslev Jørgensen som är en av grundarna till Upcycling Scandinavia.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>