Lyckat genomförande av ArcticSkills 2021
Hem EVENT Lyckat genomförande av ArcticSkills 2021

Lyckat genomförande av ArcticSkills 2021

Publicerat av: Redaktionen

Närmare 50 skickliga tävlande från 16 olika skolor i Barentsområdet mätte sina krafter inom 13 olika yrkesgrenar och visade upp ytterligare två uppvisningsgrenar, turism och foto när ArcticSkills blev digital och sändes Live under tisdagen.

Lyckat genomförande av ArcticSkills 2021

Barentsmästerskapet i yrkesskicklighet ArcticSkills i digital kostym blev en succe’

På grund av pandemin fick ArcticSkills ta sig an en Covid-19 säker form och därför genomfördes tävlingen på respektive deltagande skola och det internationella juryarbetet skedde digitalt.

Tävlingen sändes Live under tisdagen och tittare har kunnat följa tävlingen på sina respektive skolor och ArcticSkills webbsida.

Tävlingen har onekligen varit lite av en logistisk utmaning med bl.a sändningar från respektive skola och det praktiska juryarbetet som har skett parallellt via Teams.

– Vi är otroligt glada över att vi kunnat luta oss mot den kompetens som finns på Norrmedia i Luleå för Live sändningen, säger Mattias Söder som varit koordinator för värdorganisationerna Utbildning Nord och Gränsälvsgymnasiet för årets tävling.

Trots en del utmaningar så genomfördes tävlingsdagen på ett fantastiskt sätt.

– Det har verkligen varit ett fantastiskt engagemang från alla deltagande ländernas skolor och hela ArcticSkills partnerskapet. Det har utväxlats hundratals mejl under förberedelsearbetet och antalet Teamsmöten är oräkneliga. Alla medarbetare som varit involverade har verkligen gjort ett fantastiskt arbete och inte att förglömma det viktigaste av allt – genom sitt engagemang gett en minnesvärd dag till deltagarna som fick visa upp sina yrkeskunskaper i en internationell tävling, tillägger Mattias Söder.

– Vi vill båda verkligen rikta ett stort tack till alla som bidragit till genomförandet. Vi har tillsammans fått många nyttiga erfarenheter och sett att det går att genomföra en så här stor tävling digitalt, säger värdarna Leif Lahti och Katarina Lindberg.

– Nu har vi överlämnat ArcticSkills stafettpinnen till Murmansk som kommer att hålla i värdskapet för tävlingen våren 2022. Vi ser fram emot tävlingarna i Murmansk. Trots att vi nu har genomfört tävlingen digitalt för första gången och sett att det går, så tror vi att vi att alla längtar efter att få möjligheten att mötas fysiskt i Murmansk, avslutar Katarina Lindberg och Leif Lahti.

Vinnarna i de olika tävlingsgrenarna, se bifogad lista.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>