Hem Nyheter Makerspace for Minecraft har kommit för att utmana barns kreativitet

Makerspace for Minecraft har kommit för att utmana barns kreativitet

Publicerat av: Redaktionen

KTH:s startup-framgång Anymaker lanserar idag modelleringsverktyget Makerspace.

Anymakers grundare vill få barn att utnyttja sin skärmtid bättre – till mer skapande och mindre passivitet.

Företaget Anymaker står sedan tidigare bakom succén Flying Colors 3D, det pedagogiska ritverktyget som gör det möjligt att måla i 3D direkt i en app. Nu lanserar de Makerspace for Minecraft – världens första modelleringsverktyg som är kompatibelt med Minecraft. Användaren kan enkelt designa och bygga egna strukturer att använda i spelet. Tänk digitalt lego – precis lika enkelt.

Makerspace for Minecraft har kommit för att utmana barns kreativitet

– Vi kommer med en ny ”take” på Minecraft! Vi älskar det spelet för att vi älskar skapande och kreativitet, vilket Minecraft lyckats främja i snart 10 år. Med Makerspace kan man skapa väldigt stora strukturer som man kan 3D printa, enkelt exportera till Minecraft eller leka med i AR, säger Anymakers affärsutvecklingschef Naima Yosef.

Strukturerna skapas med hjälp av olika verktyg i appen och överförs enkelt från Makerspace till Minecraft, modellerna kan även 3D-printas.

Appen är utvecklad för att stimulera barn att lägga en större andel av sin mobiltid på att skapa själva, samtidigt som de utvecklar sina analytiska och spatiala förmågor.

– Idag så spenderar barn i snitt 4,5 timmar framför skärmar, och som det ser ut nu präglas barns smartphonevanor av passiv konsumtion. Med Makerspace for Minecraft vill vi utmana barn att använda sin begåvning till att skapa själva istället för att konsumera, säger Anymakers affärsutvecklingschef Naima Yosef.

Teamet utvecklades med stöd av inkubatorn KTH Innovation från en idé till det prisbelönta företag de är idag. De har vunnit priser som ”Bästa interaktionsdesign” vid C Awards och Wistrand Startup Star.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>