Malmö e-sportcenter söker språkkunnig fritidspedagog

Malmö e-sportcenter är en föreningsdriven mötesplats som startats av Sverok Skåne, Malmö e-sport och Spelens hus.

IT-pedagogen.seAtt förbättra integrationen i Malmö är ett av målen med projektet. Ett annat är att alla, oavsett ekonomisk bakgrund, ska kunna ha e-sport som hobby. Nu söker projektet en språkkunnig och engagerad fritidspedagog.

Fritidspedagogen kommer att ha väldigt varierande uppgifter. Förutom att hålla öppet i lokalen i köpcentret Mitt Möllan så består en stor del av arbetet i att nå ut till och engagera asylsökande.

– Att vara aktiv i en förening är ett fantastiskt sätt att komma in i det svenska samhället, säger Samir Arabi-Eter, projektledare på Spelens hus.

En chans att göra skillnad

Medarbetaren kommer även att marknadsföra centret mot nya grupper, ordna aktiviteter samt hålla i utbildningar kring hur man skapar en trygg och respektfull miljö på nätet. Samir Arabi-Eter hoppas på att man ska hitta rätt person så snart som möjligt.

– Vi hoppas på att kunna hitta en språkkunnig och engagerad medarbetare. Malmö e-sportcenter har en liten personalstyrka med stora drömmar om att göra skillnad. I och med den här anställningen så kan vi verkligen levla upp verksamheten.

Post Comment