Hem Nyheter Malmö universitet ställer om till digital undervisning

Malmö universitet ställer om till digital undervisning

Publicerat av: Redaktionen

Malmö universitet övergår nu successivt till digital undervisning som ett sätt att bidra till minskad smittspridning och samtidigt fortsatt kunna bedriva verksamhet.

Beslutet, som fattades av rektor Kerstin Tham under söndagen 15/3, innebär att undervisning och examination i så stor utsträckning som möjligt ska bedrivas på distans med digitala lösningar.

Omställningen ska ske så snabbt som möjligt och så långt det är praktiskt möjligt med successiv start kommande vecka. Salstentamina kommer genomföras som vanligt kommande vecka. Från och med 23/3 är samtliga salstentamina inställda och ersatt med annan examinationsform

Malmö universitet ställer om till digital undervisning

– Vi vill bidra i arbetet att minska takten i smittspridning av coronaviruset och samtidigt bedriva en verksamhet med hög kvalitet och rättssäkerhet, Detta gör vi genom att begränsa verksamheten i våra lokaler samtidigt som vi bedriver så mycket verksamhet som möjligt med hjälp av digital teknik, säger rektor Kerstin Tham.

Konkret betyder beslutet att lokaler kommer att stängas för studenter och allmänheten från onsdag. Undantag kan göras där undervisning exempelvis kräver färdighetsträning på plats.

Universitetsbiblioteket i Orkanen kommer fortsätt hålla öppet för studenter som behöver tillgång till wi-fi och annan utrustning.

Tandvårdskliniken på Tandvårdshögskolan kommer att se över och begränsa sin verksamhet. Även medarbetare rekommenderas att arbeta hemifrån i den mån uppgifter tillåter och i dialog med respektive chef. Disputationer och antagningsseminarier ska genomföras som vanligt.

Malmö universitet har en krisledningsgrupp som träffas dagligen för att följa utvecklingen, samla in och hantera frågor samt förbereda underlag utifrån olika scenarier.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>