Maria Henriksson tar nu taktpinnen för Binogis nordiska marknad
Hem NYHETER Maria Henriksson tar nu taktpinnen för Binogis nordiska marknad

Maria Henriksson tar nu taktpinnen för Binogis nordiska marknad

Publicerat av: Redaktionen

-Vi är väldigt glada att Maria har tackat ja till rollen som Regionchef för Norden.

Hon är en mycket kompetent person med erfarenhet från läraryrket och skolan.

Hon är skicklig på att bygga relationer och har lång erfarenhet av affärsrelationer med skolans huvudmän.

Hon är också en omtyckt och erfaren ledare som kommer att bidra till att Binogi fortsätter att utvecklas, säger Gustaf Hård af Segerstad, en av företagets grundare.

En pionjär i Binogis skapande av lektionsfilmer. Maria, kan du beskriva din resa? Du började med att skapa lektionsfilmer för Binogi och nu är du sedan i april Regionchef för Norden. 

Maria Henriksson tar nu taktpinnen för Binogis nordiska marknad

Maria Henriksson

-För 10 år sedan fick jag förfrågan från det som då hette Studi att bli filmad när jag höll geografilektioner för ett nytt läromedel. På den tiden arbetade jag som lärare på högstadiet och gymnasiet i Rättvik. Jag jobbade då bland annat med introduktionsgrupper. Med tanke på att jag som ny lärare 2001 knappt hade haft tillgång till en datasal, var det lite svindlande att få vara med och utveckla ett digitalt läromedel. Jag är så stolt över att ha varit och att få fortsätta vara en del av Binogis historia och utveckling.

-År 2016 började jag jobba i Språkprojektet som kommun- och kundansvarig. Språkprojektet hade startats för att med forskning och studier försäkra sig om att man var på rätt väg i utvecklingen av det digitala läromedlet. Binogi började då animera våra lektioner och de filmade lärarna hamnade i vårt arkiv. Vi skapade en hel värld av animerade karaktärer med storytelling som en röd tråd istället för traditionella lektionsupplägg, vilket underlättar inlärningen. Varje karaktär har sina personliga egenskaper och till och med sitt eget släktträd för att vara trovärdiga för de mest kritiska användare ett företag kan ha, elever i behov av lättillgänglig, flerspråkig och inspirerande utbildning.

Maria, vilket fokus har ni nu inom Binogi?

-Vi ser tillbaka på ett fullspäckat år 2021. Vi är stolta och glada över att fler huvudmän ansluter sig och vi har under 2021 välkomnat en rad nya skolkommuner och skolkoncerner till Språkprojektet, både i Sverige och i Finland.

-Inom Binogi-familjen har fokus alltid varit att få alla elever att lyckas i skolan. Det är fantastisk roligt att kunna bidra till denna utveckling globalt. I Forsknings- och Utvecklingsprojektet Språkprojektet koordinerar vi flera forskningsprojekt. Vi har många spännande forskningssatsningar vi vill berätta om under 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>