Microsoft Innovative Educator Expert vinner Guldäpplet

Jonas Hall, lärare i matematik, fysik och astronomi på Rodengymnasiet i Norrtälje, har utsetts till årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet.

IT-Pedagogen.se
Jonas Hall, gymnasielärare på Rodengymnasiet i Norrtälje

Priset delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne och tilldelas lärare som förnyar lärandet med stöd av IT. Jonas Hall har sedan tidigare utsetts till MIEE (Microsoft Innovative Educator Expert) och engagerat sig i Microsofts initiativ Teach Reach.

-Jag använder dagligen digitala verktyg i mitt arbete. Om du undervisar i matematik idag utan att använda IKT-verktyg så begränsar du eleverna. Och då menar jag inte endast grafräknare, säger Jonas Hall

Sedan tidigare har Jonas Hall utnämnts MIEE. Som MIEE är du en inspirationskälla för dina kollegor och andra lärare genom att arbeta innovativt med digitala verktyg och pedagogiska metoder.

Ett bra exempel på Jonas innovativa och digitala nyfikenhet är hans engagemang i Microsofts initiativ Teach Reach. Där bjöd han in en annan lärare till sitt klassrum för en dag via en robot. Genom roboten så kunde Ms Xin, matematiklärare i Peking, undervisa Jonas elever med realtidsöversättning i Skype Translator.

– Jag tror att en anledning till att jag vann priset är för att visa upp, både för andra lärare och för samhället i stort, att det är möjligt att bedriva god undervisning i matematik med hjälp av teknik. Jag skulle vilja påstå att det är det enda rimliga sättet att undervisa på idag, säger Jonas Hall

Om några månader inleds etapp två av Teach Reach, då kommer Jonas att undervisa en kinesisk gymnasieklass via samma robot som Ms Xin använde för att undervisa på Rodengymnasiet i höstas.

 

Post Comment