Hem SFI Mobilearn först i världen med uppläsning av svensk samhällsinformation på persiska

Mobilearn först i världen med uppläsning av svensk samhällsinformation på persiska

Publicerat av: Redaktionen

Mobilearn lanserar nu tillsammans med ReadSpeaker, som första tjänst i världen, uppläsning av sitt innehåll på persiska i mobilen.

Persiska Farsi talas främst i Iran, Afghanistan (känd som Dari), Tadzjikistan och Uzbekistan (känd som Tajiki).

Det är ett officiellt språk i var och en av dessa länder, Det finns ca 110 miljoner persiska farsitalare runt om i världen. Andra grupper av farsitalande återfinns i länder längs Persiska Viken (Bahrain, Irak, Oman, Yemen och Förenade Arabemiraten), samt stora grupper i USA.

Mobilearn först i världen med uppläsning av svensk samhällsinformation på persiska

Mobilearn och ReadSpeaker har tidigare samarbetat kring uppläsning av arabiska, engelska och svenska i Mobilearns samhällsorienteringstjänst för nyanlända. Uppläsningen är oerhört uppskattad bland lässvaga, men även för de som vill öva svenska uttal då Mobilearn erbjuder en digital parlör till nyanlända för att underlätta språkinlärning samt kommunikation.

– “Vi är ensamma om att erbjuda persisk uppläsning och möjliggöra online-innehåll, och detta är av stor betydelse för oss, särskilt med tanke på de nuvarande flyktingbehoven.” Säger Niclas Bergström, grundare och VD Readspeaker.

Mobilearns tjänst för samhällsorientering används av ca 130 kommuner i Sverige och har dessutom kunder bland annat inom utbildningssektorn, SFI samt stöd och matchning, och uppläsningen på persiska adderas nu på tjänsten utan extra kostnad.

-”Det är en stor glädje att kunna erbjuda ytterligare en grupp nyanlända möjligheten att inkluderas i det svenska samhället på sina egna villkor” säger Magnus Winterman som är VD på Mobilearn i Sverige.

Han fortsätter: – ”Mobilearns grundregel är att inkludera alla och inte exkludera någon varför vi är extra glada och stolta över att kunna leverera uppläsningen på ytterligare ett språk. Detta ger lässvaga möjligheten att ta del av det svenska samhället på samma villkor som alla andra”.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>