Mobiloperatören Vimla skänker överskott till Djurens Rätt – skapar skolprojekt– Djurens Rätts barnklubb, Rädda Djuren-klubben, ger yngre djurvänner en möjlighet att lära sig mer om djur och att göra skillnad för djuren – att bli djurhjältar. Tack vare pengarna från Vimla kommer vi kunna sprida Rädda Djuren-klubben till skolan och fler barn och ungdomar. Det tycker vi är viktigt för att skapa en djurvänligare framtid där det är coolt att bry sig om djur, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

– Skolan, eleverna och lärarna behöver all hjälp de kan få idag. Det känns grymt att Vimla nu kan bidra till Djurens Rätts nya skolprojekt som ska öka kunskapen bland barn och unga om djurens rättigheter, säger Johan Littorin, Affärsansvarig Vimla.

Vimla vill med sin nya, långsiktiga satsning på välgörande ändamål förmedla att man inte bara får bra villkor och priser med deras tjänster.

Man erbjuds även som användare att vara med och göra världen lite bättre. Grundidén är att Vimla delar med sig av vinsten till ett par organisationer som arbetar för en bättre värld. Vart pengarna går bestäms av Vimlas medlemmar och besökare genom röstning på hemsidan (www.vimla.se). Förutom Djurens Rätt var också Mind och RFSL nominerade den här omgången. Inom kort startar nästa omröstning med ett nytt belopp och tre nya organisationer.

– Att vara schysst ligger i Vimlas DNA. Ända sedan start har vi delat med oss på olika sätt. Att Djurens Rätt vann överlägset i vår omröstning tror jag är en spegling av hela samhället och inte bara av våra användare. De flesta av oss tycker att det är viktigt att Mobiloperatören Vimla skänker överskott till Djurens Rätt – skapar skolprojektvärna om djuren även om jag personligen kan tycka att också psykisk ohälsa och HBTQ-frågor är lika viktigt att prioritera, berättar Johan vidare.