Hem NYHETER Mytbingo om brott & (o)trygghet i Sverige

Mytbingo om brott & (o)trygghet i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Under våren har den oberoende tankesmedjan Stiftelsen Tryggare Sverige identifierat ett antal vanliga missuppfattningar, felaktigheter, alternativa sanningar och rena vanföreställningar om brott & (o)trygghet.

– Nu lanserar vi en mytbingo för att utmanadessa missuppfattningar eftersom de bidrar till att det som faktiskt kan göras för att minska brottsligheten och öka tryggheten många gånger inte blir gjort, säger kriminologen Marika Johansson (Tryggare Sverige).

Mytbingo om brott & (o)trygghet i Sverige

På ett övergripande plan handlar det om att vitalisera den allt mer ideologiserade och polariserade kriminalpolitiska debatten och samtidigt sprida mer spänning i valtider.

– Mytbingons målgrupp är både den samhällsintresserade allmänheten och politiker, säger Marika Johansson.

Markera med ett kryss på bingobrickan när någon använder dessa myter som stöd för sin sak. Var uppmärksam, ställ följdfrågor och argumentera.

Först till tre kryss i rad ropar Bingo och vinner ära, berömmelse och skapar samtidigt förutsättningar för en mer nyanserad kriminalpolitik!

Det går också utmärkt att spela Mytbingo digitalt: http://mytbingo.tryggaresverige.org

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>