Hem NYHETER Nöjda kunder hos både Lin och Advania i London

Nöjda kunder hos både Lin och Advania i London

Publicerat av: Redaktionen

I höstas publicerade IT-pedagogen en inför artikel kring Bett 2019 i London då vi talade om tankar och förväntningar med två svenska rese- och eventarrangörer – Lin Education och Advania skolpartner.

När det väl var dags i London var vi naturligtvis på plats och fick möjlighet att besöka de båda aktörerna för att prata om hur det kom att bli.

Nöjda kunder hos både Lin och Advania i London

Fredrik Reinfeldt talar inför Lin Educations Bett-resenärer

Johan Frej på Lin Education känner sig mycket tillfreds med företagets event ute vid Inter Continental intill O2 Arena i Greenwich.

Temat Mind the Gap har enligt Frej fungerat utmärkt. Genom den feedback han kunnat se såhär långt i Lins app snittar de olika arrangemangen på ett betyg mellan 4.5 och 5.0.

”När vi väl kommit till London är den största delen av mitt arbete redan utfört. Nu är det bara att skörda det man har sått.

Med tanke på att vi flugit in 600 konferensdeltagare från Skandinavien är det fint att se att alla har fått plats på de föreläsningar och kunnat delta i aktiviteter i de Edventure rooms vi erbjudit”, säger han och berättar att man har genomfört åtta skolbesök. Han berättar att förre statsministern Fredrik Reinfeldt varit den som lockat flest åhörare.

På frågan om hur deltagarna har märkt av att Lin Education i år är officiell samarbetspartner till Bett Show svarar han att alla Lins deltagare har fått en VIP-check-in på mässan, bjudits på lunch samt fått en guidad tur på mässområdet. Guidningen har skräddarsytts för Lin Education av Bett’s programchef vilket varit mycket uppskattat.

”Man får inte glömma att det är en säljmässa vi pratar om och att få hjälp att hitta det som verkligen är intressant är mycket värdefullt. Går man runt på egen hand kan det vara svårt att sålla.”

Johan Lindström på Advania skolpartner talade i höstas egentligen ingenting om BETT-show när vi samtalade med honom. Något han motiverade med att England inte längre ligger före Sverige när det gäller digitalisering. Vi passade därför på att fråga om hur det kommer sig att man lägger sitt event just i London och just under BETT-dagarna.

”Det finns flera vinster”, menar Lindström. ”Vi skulle kunna lägga vårt arrangemang hemma i Sverige men då vet man att det leder till att folk kommer till oss, besöker föreläsningar, seminarier och workshops, sedan går de hem. Här blir man kvar vilket leder till nya möten med ett nätverkande man skulle ha gått miste om ifall man skyndat sig för att hämta barn, laga mat eller skjutsa till träningar.

Det är dessutom så att Skol-sverige är välbekant med vad som händer i London den här veckan. Därför har man en beredskap som gör det lättare för lärare att få ledigt, samtidigt är det ju så att många människor som är intressanta för skolpersonal befinner sig i London de här dagarna vilket gör det lättare att hitta föreläsare och inspiratörer. Förresten är vi inte enbart i London, vi inledde häromdagen med seminariedagar i Edinburgh”.

Advanias inspiratörer och föreläsare är valda utifrån rubrikerna forskning, inspiration och praktik och man känner att årets deltagare har varit väldigt nöjda i år. Programmet – som i år förlagts till Amba hotel i Westminster har kompletteras med externa saker såsom skolutflykter – fem skolor har besökts – och besök på BETT-mässan för de deltagare som velat.

”Att vi inte pratar om BETT betyder inte att vi avråder våra deltagare från att åka dit ut. Vissa har valt att göra det, andra inte”, säger Johan Lindström och fortsätter. ”Vi upplever att allt i vårt program har uppskattas men ska man lyfta fram några namn som lite extra populära blir det James Nottingham och Sissela Nutley”.

Nöjda kunder hos både Lin och Advania i London 2

Sissela Nutley föreläser hos Advania Skolpartner i London

Lindström berättar att alla Advanias programpunkter är öppna för alla 250 deltagarna men deltagare kan man få vägledning utifrån yrkeskategori då vissa programpunkter kan vara med passande för skolledare och andra kanske för personal i förskolan.

Vid samtalet vi hade i höstas pratade Lindström om hands-on, att man skulle känna att man fick med sig sådant som man kunde åka hem och testa i skolan direkt efter Londondagarna. Som ett sådant exempel nämner han Maria Franzén som inspirerat deltagarna inom området programmering.

”Nu handlar inte allt om programmering”, fortsätter Lindström. ”Den berör ju egentligen bara lärare i matematik och teknik än så länge. Vi vill lägga fokus på digitaliseringen som rör alla lärare”.

När det gäller vad den enskilde deltagaren får med sig hem är Frej och Lindström inne på samma linje. Tanken är att man ska ha fått inspiration från föreläsare, idéer via praktiska aktiviteter och skolbesök samtidigt som de poängterar hur viktigt själva nätverkandet är. Att träffa andra lärare, utbyta erfarenheter och tala om sådant man nyss upplevt här i London.

Hur det blir nästa år vill vare sig Frej eller Lindström hugga i sten i nuläget med ett eventuellt förestående Brexit även om det nog låter som om de ämnar köra i London även 2020. ”Det har varit så lyckat i år att det känns som att vi ska köra igen nästa år”, säger Lindström. Frej menar att oavhängigt Brexit kan man alltid fundera över rätt eller fel miljömässigt när man pratar om att transportera människor till andra länder men tillägger:

”Vi klimatkompenserar alla våra resor genom att köpa utsläppstillägg enligt FN’s godkända system”.

Mattias Lundqvist

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>