Hem NYHETER Nu öppnar Kungsbacka kommuns gymnasieskolor men med anpassningar

Nu öppnar Kungsbacka kommuns gymnasieskolor men med anpassningar

Publicerat av: Redaktionen

Den 15 juni tog Folkhälsomyndigheten bort rekommendationen om distansundervisning.

Måndagen den 17 augusti välkomnar därför Aranäsgymnasiet, Beda Hallbergs gymnasium och Elof Lindälvs gymnasium sina elever tillbaka till skolornas lokaler igen.

– Vi ser verkligen fram emot att alla elever kommer att vara på plats i våra gymnasieskolor i höst. När vi nu samlas alla tillsammans igen kommer det att bli väldigt viktigt att vi är rädda om varandra och gör allt vi kan för att minska eventuell risk för smittspridning, säger Cynthia Runefjärd, förvaltningschef på Gymnasium & Arbetsmarknad.

Anpassningar för att minska smittspridning

Nu öppnar Kungsbacka kommuns gymnasieskolor men med anpassningar

Gymnasieskolorna har anpassat möbleringen för att få så stora avstånd som möjligt mellan bänkarna och i några klassrum finns enbart stolar i nuläget för att garantera utrymmet mellan elever.

Handsprit kommer att finnas tillgängligt för alla och märkningar i golvet hjälper elever och personal att hålla avstånd i kö till skolrestaurangen och café. Större samlingar av grupper av elever kommer att undvikas och skolorna kommer att skylta med Folkhälsmyndighetens rekommendationer.

– Jag hoppas att de anpassningar vi har gjort är tillräckliga. I nuläget har vi inte fattat beslut om förändrade skoltider eller att systematiskt erbjuda vissa kurser på distans men bedömningar och överväganden kommer dock att göras varje vecka, säger Cynthia.

Gemensamt ansvar

Trängsel i kollektivtrafiken på väg till och från skolan kan vara en risk. Efter dialog med Västtrafik vill vi be alla som inte behöver åka kollektivt att avstå. Så att de som verkligen behöver använda kollektivtrafiken till och från skolan kan göra det så säkert som möjligt.

Att hålla avstånd är något av det viktigaste när det kommer till att bromsa smittspridningen. Vi uppmanar därför alla elever att tänka på hur man hälsar. Undvik kramar och närkontakt samt stanna hemma vid minsta förkylningssymtom.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>