Ny digitaliseringsstrategi lyfter vikten av läromedel för kvaliteten i undervisningen
Hem TEKNIK Ny digitaliseringsstrategi lyfter vikten av läromedel för kvaliteten i undervisningen

Ny digitaliseringsstrategi lyfter vikten av läromedel för kvaliteten i undervisningen

Publicerat av: Redaktionen

Att rusta elever med digital kompetens och att använda digitala verktyg och läromedel för att öka kvaliteten i undervisningen, det är de två viktigaste målen som lyfts fram i Skolverkets förslag till ny nationell digitaliseringsstrategi för skolväsendet.

Förskola och skola ska använda digitala verktyg och läromedel på ett sätt som stärker kvaliteten i undervisningen så att barn och elever får bättre förutsättningar att nå kunskapsmålen.

Det sa Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson i ett pressmeddelande på måndagen, när förslaget på ny digitaliseringsstrategi lämnades över till regeringen.

Ny digitaliseringsstrategi lyfter vikten av läromedel för kvaliteten i undervisningen

Förslag till nationell digitaliseringsstrategi för skolväsendet lyfter vikten av läromedel för kvaliteten i undervisningen.

– Det råder en stor samstämmighet om betydelsen av läromedel i svensk skola, inte minst som en central resurs för att stärka kvaliteten i undervisningen. Därför är det glädjande att även Skolverket så tydligt lyfter detta i förslaget till digitaliseringsstrategi. Nu är det viktigt att Läromedelsutredningens förslag blir verklighet, så att elevers rätt till läromedel skrivs in i skollagen och lärares rätt att välja läromedel till sin undervisning stärks. Vi vet att beslut kring digitala läromedel oftare fattas på huvudmannanivå, vilket ytterligare förstärker behovet av att omsätta Läromedelsutredningens förslag till handling.

Först då kan vi säkra en långsiktig och likvärdig tillgång till bra läromedel, säger Per Kornhall, ordförande, Läromedelsförfattarna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>