Hem Nyheter Ny helhetsleverantör till prisbelönt skol- och behandlingskoncern

Ny helhetsleverantör till prisbelönt skol- och behandlingskoncern

Publicerat av: Redaktionen

Advania är ny IT-leverantör till skol- och behandlingskoncernen Magelungen.

Genom att samarbeta med Advania vill Magelungen effektivisera arbetssätt, förenkla och förbättra IT-stödet för elever och personal samt få en bättre överblick av IT-miljön.

”Vi behöver en partner som kan växa med oss och det har vi hittat i Advania som finns på alla platser där Magelungen har verksamheter”, säger Emil Josefsson, IT-samordnare på Magelungen.

Ny helhetsleverantör till prisbelönt skol- och behandlingskoncern

Magelungen har en tydlig molnstrategi –i stort sett ingen lokalt installerad programvara finns och koncernen är fri från servrar och lokala katalogtjänster. Bolaget har vuxit kontinuerligt sedan starten och har av Dagens Industri utnämnts till så kallad MästarGasell – företag som utnämnts till Gasellföretag minst tre gånger.

I dag finns Magelungen i de flesta större städer mellan Malmö och Gävle och molnstrategin gör det lätt att fortsätta utöka verksamheten utan att tvingas till tidskrävande hårdvaruinvesteringar.

Genom att samarbeta med Advania som helhetsleverantör kommer Magelungen att skapa en större enhetlighet i användandet av IT. Kostnader som tidigare legat på olika konton och leverantörer hamnar nu på ett ställe samtidigt som exempelvis nätverken binds ihop och stärks med bättre säkerhet.

”Vi har jobbat nära varandra under hela affären och tillsammans lyckats forma de tjänster som behövs för att starta en gemensam ny IT-resa. Magelungen har en tydlig molnstrategi som vi ser fram emot att förvalta och utveckla vidare”, säger Alexander Romin, affärsansvarig hos Advania.

Detta levererar Advania till Magelungen

•                    Arbetsplats som tjänst
•                    Kommunikation
•                    Licenshantering
•                    Servicedesk SPOC
•                    Molntjänster

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>