Hem EFTER PLUGGET Ny pedagogikscen på Bokmässan

Ny pedagogikscen på Bokmässan

Publicerat av: Redaktionen

Pedagogikfrågor får en egen scen på Bokmässan.

Här kan besökare träffa författare och lyssna till samtal om pedagogik och utbildning i skola och förskola, med en aktuell bok i fokus.

IT-Pedagogen.se– Med Pedagogikscenen vill vi skapa en mötesplats för de som är särskilt intresserade av pedagogisk forskning och skoldebatt, säger Lena Forssén, förlagschef på Natur & Kultur Akademisk.

– Varje år besöker tusentals lärare bokmässan för att ta med sig inspiration och idéer till sin undervisning. Pedagogikscenen är en arena för samtal om skola, lärande och lärares utmaningar. Jag hoppas att varje lärare på plats kommer och lyssnar och deltar i diskussionerna, så gör vi varandra ännu bättre! säger Johanna Jaara Åstrand, ordförande Lärarförbundet.

I programmet medverkar bland andra pedagogikprofessor Jonas Linderoth, vars debattartikel i DN skapat stor uppmärksamhet i flertalet större medier senaste tiden, psykologen Bo Hejlskov Elvén om hur man hanterar bråkiga barn och elever, läraren Anna Kaya om att undervisa nyanlända, hjärnforskaren Torkel Klingberg om driv och motivation i undervisningen, läs- och skrivlektorn Barbro Westlund om hur man skapar aktiva läsare i klassrummet, skolstrategen Per Kornhall och gymnasieläraren Daniel Barker om datorer i undervisningen, skolforskaren Daniel Sundberg om skolutveckling på vetenskaplig grund, läraren Anne-Marie Körling om den pedagogiska kärnan samt psykologiforskarna Ann Frisén och Sofia Berne om hur man kan förebygga och stoppa nätmobbning i skolan. Utbildningsminister Gustav Fridolinmedverkar i ett samtal under torsdagseftermiddagen 22 september.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>