Ny tävling till Stockholms gymnasieskolor: Skriv om din psykiska ohälsa!
Hem NYHETER Ny tävling till Stockholms gymnasieskolor: Skriv om din psykiska ohälsa!

Ny tävling till Stockholms gymnasieskolor: Skriv om din psykiska ohälsa!

Publicerat av: Redaktionen

NY TÄVLING för alla gymnasieskolor i Stockholms län!

Ny tävling till Stockholms gymnasieskolor: Skriv om din psykiska ohälsa!

Anton Lindvall och Nathalie Sundberg arbetar i projektet VÅGA PRATA.

Var med och dela din berättelse om psykisk ohälsa.

Alla bidrag publiceras på vår webb och du tävlar också om att bli publicerad i en bok som säljstill alla gymnasieskolor  i Sverige!

Om VÅGA PRATA
VÅGA PRATA – psykisk ohälsa på sociala medier, är ett projekt startat av Hjärnkoll Stockholm, med syfte att vara en motkraft till de tillrättalagda och perfekta ideal unga möter på sociala medier idag och som bidrar till psykisk ohälsa. I VÅGA PRATA delar unga sina berättelser om psykiska ohälsa i intervjuer, bloggar och podd på vår webb www.vagaprata.nu samt våra sociala medier. Sidan har redan haft över 260 000 besök.

Om tävlingen
Nu bjuder vi in elever på Stockholms gymnasieskolor till en tävling, där de får skriva en berättelse om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Det kan vara sin egen eller som anhörig. Alla berättelser publiceras på vår webb och ett antal väljs ut av en jury till en antologi, som sen kommer att säljas till självkostnadspris till gymnasieskolor i hela Sverige.

Syfte
Med tävlingen vill vi inspirera unga att prata om hur de mår på insidan och förstå att det är en del av livet att må dåligt ibland och möta motgångar. Genom att läsa andras berättelser ser man att man inte är ensam om sina upplevelser.

Juryn
Juryn består av ungdomsboksförfattaren Niklas Krog, tidigare ledamot i Barnboksakademien, Maria Björn, författare och bibliotekarie på en skola, Nathalie Sundberg, medarbetare i VÅGA PRATA och ambassadör i Hjärnkoll Ung, Anton Lindvall, ambassadör i Hjärnkoll Ung och medlem i Brainpool – för unga med särbegåvning.

Språket inget krav
Juryn kommer att välja ut vilka bidrag som ska ingå i antologin. Det viktigaste är inte att berättelsen är välskriven på perfekt svenska, utan att den är kommer från hjärtat och berör. Det betyder inte att det måste vara hemska eller svåra saker, utan en autentisk beskrivning av när livet är tungt. Vi vill även uppmuntra dem som är inte pratar perfekt svenska att delta.

Datum
Bidragen ska vara inskickade till info@vagaprata.nu senast den 21 maj. Skriv ”Berättelser” som ämne i mejlet. Juryn kommer att läsa alla berättelser under somm­­­­­­­­­­­­aren och i augusti är urvalet klart till antologin. Alla vinnare blir meddelade genom skolan – eller privat om man hunnit gå ut skolan – och får ett exemplar av boken i september 2021. Boken kommer att finnas till självkostnadspris på internetbokhandlar.

Lektion i svenska och livskunskap
Vi uppmuntrar dig som får detta att dela det i era intranät till elever och föräldrar. Om det inte är möjligt, sätt gärna upp detta på skolans anslagstavla. Övningen kan också göras till en lektion i svenska och livskunskap, då eleverna får skriva sin berättelse på lektionstid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>