Hem PÅ GÅNG Ny utställning om webbdesignens historia

Ny utställning om webbdesignens historia

Publicerat av: Redaktionen

Ny utställning om webbdesignens historia. Blinkande giffar, browserkrig, JavaScript och Annica Tigers HTML-skola. Nu öppnar Internetmuseum en ny digital utställning där besökarna tas med på en resa genom webbdesignens historia.

Kan du tänka dig en webb utan bilder, ljud, musik, grafik och video? Nej, det är svårt. Men i webbens barndom var det ett faktum. Text, text och åter text var det som erbjöds. I den nya utställningen om webbdesign följer Internetmuseum utvecklingen från den första grafiska webbläsaren till dagens smartphoneanpassade webbvärld.

internetmuseum-stor– I dag är webben en del av vår vardag, därför är det lite extra roligt att minnas den tid då webben var vilda västern, en experimentverkstad för oss datanördar, säger Internetmuseums Måns Jonasson.

Det unika med Internetmuseum är att utställningarna skapas tillsammans med besökarna. Genom olika kanaler uppmanas folk att bidra med tips på vad utställningarna bör innehålla. Och det är inte för sent att bidra än, under hela november månad fylls tidslinjen på med nya punkter.

– Jag hoppas att den här utställningen kan locka till många igenkännande leenden hos webbveteranerna men också ge inspiration och upptäckarglädje till det yngre gardet som följer i våra fotspår, säger Internetmuseums Måns Jonasson.

 

Besök utställningen på

internetmuseum.se/tema/webbdesign

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>