Hem NYHETER På Medborgarskolan finns något för alla

På Medborgarskolan finns något för alla

Publicerat av: Redaktionen

På Medborgarskolan i Stockholm hittar du allt från traditionella språkkurser till nyheter som ”pimpa din möbel”, en kurs där du får förverkliga dina designdrömmar och skapa möbeln du alltid sökt men aldrig funnit.

Totalt erbjuder Medborgarskolan i Stockholm över 900 kurser i höst och antalet kurser som ges på distans är fler än någonsin förr.

På Medborgarskolan kan du även gå en diplomutbildning, delta på föreläsningar, starta en studiecirkel och delta i olika typer av kompetensutvecklande projekt.

Ökat intresse för distans

– Vårens pandemi krävde att vi snabbt behövde ställa om från traditionella klassrumskurser och vi utvecklade en för oss ny typ av distanskurs – ”Distans i realtid”.

På Medborgarskolan finns något för alla

På Medborgarskolans kurs ”pimpa din möbel” får du förverkliga dina designdrömmar.

Dessa distanskurser har varit oerhört uppskattade och något som vi kommer fortsätta med som ett permanent inslag i utbudet.

Vi kommer under hösten att fortsätta utveckla vårt digitala utbud med bland annat digitala inslag i våra diplomutbildningar så att fler deltagare lättare kan delta oavsett var de befinner sig, säger Gunilla Söderström, verksamhetschef på Medborgarskolan i Stockholm.

Språk från hela världen
Trots att resandet minskat finns ett fortsatt stort intresse för att lära sig språk och Medborgarskolan erbjuder språkkurser i över 30 olika språk som bland annat kantonesiska, hindi och latin.

Något för alla
Utöver kurser i klassrum och på distans kan du även gå en diplomutbildning inom brett skilda områden så som konditor, ekonomi och svetsning, starta en studiecirkel eller lyssna på föreläsningar med bland andra Handelshögskolans rektor Lars Strannegård och företagsledaren Caroline Farberger. I höst anordnar Medborgarskolan även kostnadsfri kompetensutveckling till personer som förlorat sitt jobb på grund av pandemin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>