På Sverigefinska skolan går PODABs 11 torkskåp på högvarv
Hem NYHETER På Sverigefinska skolan går PODABs 11 torkskåp

På Sverigefinska skolan går PODABs 11 torkskåp

Publicerat av: Redaktionen

I Upplands Väsby vistas varje dag 400 elever och lärare på Sverigefinska skolan.

Flera gånger per dag, oberoende av väder, vistas de utomhus.

Effektiv torkutrustning är därför viktigt. 2018 investerade de följaktligen i nya torkskåp med värmepump och inredde dem med kroklister, för att förenkla torkningen av mössor och vantar.

Här står följande produkter:

  • 11 st torkskåp ProLine TS 63 VP
  • Kroklister som tillbehör till alla skåp

Hög belastning året om
På Sverigefinska skolan går 320 elever från förskola och upp till nionde klass. Det innebär stora mängder blöta kläder som behöver torkas. Det fanns också ett krav på robusta torkskåp, då det är mycket bus i korridorerna och kapprummen. Trots det ser PODAB-torkskåpen fortfarande splitter nya ut, efter fyra år, berättar Kai Hakala som systemansvarig med ansvar för all teknik på skolan.

På Sverigefinska skolan går PODABs 11 torkskåp på högvarv”Att plaska runt i vatten är ju en favorithobby hos många barn, så torkskåpen används nästan dagligen, framför allt på vinterhalvåret. Torkskåpen är betydligt snabbare än tidigare. Har barnen varit ute på förmiddagen, hinner kläderna bli torra till att de ska gå ut och leka igen på eftermiddagenBarnen hänger in sina kläder själva och lärarna startar torkskåpen, men det skulle barnen också klara av själva. De är ju så lätta att hantera!” – menar Kai Hakala.

Torkskåp med värmepump är lättplacerade och energisnåla
”Att valet föll på just torkskåp med värmepump berodde framför allt på flexibiliteten att kunna placera dem vart vi ville. Oberoende av ventilation och utsug. Vi har behållare där vattnet samlas upp nu som vi själva tömmer och det fungerar jättebra för oss. Att torkskåpen dessutom har en låg energiförbrukning spelade in i beslutet.” – säger Kai Hakala.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>