Peab bygger en ny grundskola i Balsfjord
Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Peab bygger en ny grundskola i Balsfjord

Peab bygger en ny grundskola i Balsfjord

Publicerat av: Redaktionen

Peab har fått uppdraget att bygga en ny grundskola vid Meistervik i Balsfjord i Norge.

Beställare är Balsfjord kommun och kontraktssumman uppgår till 139 miljoner norska kronor.

Den nya skolan ska vara för årskurs 1 till 10 och ligger i en naturskön omgivning. Skolan byggs i tre våningar med källarvåning och tekniskt rum på taket. Den ska innehålla både en aktivitetshall och ett komplett utomhusområde. Bruttoarean är cirka 3 000 kvadratmeter. Byggnaden får en kompakt konstruktion och använder sig av värmepumpar som värmekällor, vilket minskar energiförbrukningen med omkring 40 procent jämfört med andra skolbyggnader.

Peab bygger en ny grundskola i Balsfjord

Gro Skaar Knutsen

– Som lokal samhällsbyggare är vi glada för varje skola vi får bygga. Skolor har länge varit en mycket viktig del av vårt erbjudande, säger Gro Skaar Knutsen, regionchef på Peab i Norge.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i september 2022 och beräknat färdigställande är i mars 2024.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2022.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>