Hem FORSKNING Plastslukaren

Plastslukaren

Publicerat av: Redaktionen

Kan du para ihop plastprodukt med rätt plastsymbol?

Vet du vad din tröja, mobil eller leksak är gjord av?

PlastslukarenHär har du möjlighet att utforska och lära dig mer om plast för att sen testa dina kunskaper i ett plastpussel. Detta är första delen i ett spännande projekt om plast, kunskap och återvinning.

Det första experimentet handlar om att ta reda på hur barn och ungdomar lär sig bäst om plast. Är det genom information i form av text och bilder? Eller är det genom interaktion som man lär sig som bäst, alltså genom att ta och känna på någonting?

Kanske det är en kombination av dem två? I detta experiment får besökare uppleva bägge delar och om man är extra nyfiken också testa sina nya kunskaper!

Plastslukaren är ett forskningsprojekt om resurseffektivitet och cirkulära flöden som anordnas av Cool Minds, Malmö Universitet och Lund Tekniska Högskola. Forskningsprojektet kan resultera i en produkt som återvinner och återanvänder existerande plastprodukter.

Exempelvis skulle en tänkbar version av produkten kunna omvandla gamla plastförpackningar till smala plasttrådar som kan användas i en 3D-printer. Det är också viktigt att produkten uppmärksammar barn och ungdomar om hur de kan själva kan bidra till att minska och förändra samhällets användning av plast på lokal nivå.

Denna produkt går under namnet Plastslukaren. Projektet utförs i flera etapper och den första etappen äger rum på Cool Minds. Denna etapp består av pedagogiska experiment och kommer fokusera på att identifiera vilka behov och krav Plastslukaren behöver uppfylla.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>