Qlik startar Professor Ambassador Class för att skapa en mer dataläskunnig värld
Hem Nyheter Qlik startar Professor Ambassador Class för att skapa en mer dataläskunnig värld

Qlik startar Professor Ambassador Class för att skapa en mer dataläskunnig värld

Publicerat av: Redaktionen

Hyllar lärare över hela världen från Qlik Academic Program som driver dataläskunnighet och inspirerar nästa generations ledare inom data.

Qlik startar Professor Ambassador Class för att skapa en mer dataläskunnig värld

Qlik tillkännager idag starten av Academic Program Professor Ambassador Class, ett nätverk av utvalda akademiker från Qlik Academic Program, som har uppvisat engagemang och förträfflighet i att använda Qlik för att driva dataläskunnighet och analys i klassrummet samt förbereda studenter för en datadriven ekonomi.

Programmet är en fortsättning på Qlik Academic Program, som hjälper universitet addera värde till utbildningarna genom att lära ut marknadsmässiga datakunskaper och hjälper studenter att utveckla sin analytiska förmåga samt sina färdigheter inom dataläskunnighet inom varje akademisk disciplin med Qlik.

Professorer som tilldelas ambassador-status ingår i ett unikt nätverk av likasinnade från hela världen, med exklusiv tillgång till extraresurser från Qlik, och profilerar sig inom dataläskunnighet i utbildning. Den första klassen består av:

-Richard Wilkinson, Senior Lecturer in Computing, University of Worcester (UK)

-Jerry Roek, Adjunct Faculty in Statistics and Business Analytics, Oakland University, Texas A&M – San Antonio (US)

-Javier Leon, Adjunct Professor in Business Intelligence and Analytics, Saint Joseph’s University and Villanova University (US)

-Angelika Klidas, Lecturer in Data and Analytics, University of Applied Sciences Amsterdam (NL)

-Blerim Emruli, Senior Lecturer in Informatics, Lund University (SE)

-Sukanta Ghosh, Assistant Professor in Computer Applications, Lovely Professional University (IN)

-Josué Lima Romano, Research Professor in Economic and Social Sciences, Universidad de Congreso (AR)

– Jag är hedrad att få vara en del av den första Professor Ambassador Class någonsin hos Qlik, som hjälper till att sprida ordet om vikten av dataläskunnighet och analysens makt. I min roll tänker jag alltid på hur människor kan bli dataläskunniga så att de kan skapa värde i sina professionella karriärer och i sina företag. Genom programmet hoppas jag hjälpa fler universitet att förstå vikten av att ha väl förberedda studenter i state-of-the-art-teknologier som Qlik. Med verktyg som Qlik kan vi hjälpa studenter bli yrkesverksamma och ta datadrivna beslut och på så vis få företag att prestera bättre genom att ha en bättre förståelse för dess data, säger Javier Leon, Adjunct Professor in Business Intelligence and Analytics, Saint Joseph’s University and Villanova University (US).

Medlemmarna i Professor Ambassador Class är engagerade för att arbeta vidare med Qlik för att främja en delad vision om att göra studenter mer dataläskunniga och bli bättre förberedda som ledare i en dynamisk datadriven värld. Som ambassadörer för Qlik Academic Program kommer de också att ha mängder med möjligheter att dela sina erfarenheter och lärdomar på Qlik och tredjepartsevent, i forum, i universitetspublikationer, professionella tidskrifter med mera.

– Dataläskunnighet är en avgörande framgångsfaktor i dagens ekonomi och kommer bli ännu viktigare med den ökade digitaliseringen som snabbt tar plats i varenda bransch. Programmet lyfter ledare från vårt Qlik Academic Program som har stått ut i sin förmåga att identifiera detta skifte och utnyttja Qlik för att ge sina studenter bättre möjligheter för den datadrivna arbetsplatsen, säger Kevin Hanegan, Qlik Chief Learning Officer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>