Hem SFI Husam fick sin personlighet tillbaka efter att han läst SFI

Husam fick sin personlighet tillbaka efter att han läst SFI

Publicerat av: Redaktionen

Husam Stita flyttade till Sverige från Qatar tillsammans med sin mamma och bror för två år sedan.

Han har både studerat SFI och engelska på Hermods.

Den pratglade och sportintresserade Husam ska nu efter sommaren börja studera Internationel Marketing vid Jönköpings Högskola. 23-åriga Husam är född och uppväxt i Qatar med sin familj. För två år sedan bestämde sig han tillsammans med sin mamma och storebror för att flytta till Sverige för att starta ett nytt liv. Husam berättar att han tycker om att leva i Sverige och vill bo kvar här i framtiden. Han har flyttat runt mycket under sitt liv till olika länder och känner nu för första gången sig hemma.

Husam fick sin personlighet tillbaka efter att han läst SFI– Sverige har en speciell plats i mitt hjärta, säger Husam
Husam bor idag i Sundbyberg och arbetar deltid som fotbollsledare på företaget Be Sporty i Bromma. Där tränar han barn i åldrarna 2-6 år och tycker det är kul att lära ut samtidigt som han själv lär sig mer svenska. Han kombinerar arbetet med att studera svenska som andra språk.
– Jag älskar fotboll och det är kul att få lära ut till barnen.
På fritiden är Husam mycket aktiv med både fotboll, pingis och volleyboll. Hans favoritlag i fotboll är Chelsea och han drömmer om att en dag åka till London för att se dem spela.
SFI gav min personlighet tillbaka

Husam är en social person som gillar att prata med människor. Han berättar att det var tufft i början när han kom till Sverige.
– Jag var blyg och vågade inte prata. När jag lärde mig svenska blev jag mig själv igen.
Husam studerade SFI på Hermods i Upplands Väsby och han har även läst Engelska 5 i Sollentuna.
– Jag trivdes bra på SFI och jag hade en bra lärare som hjälpte oss alla på ett metodiskt sätt. Sedan var flexibiliteten bra och man kunde läsa både på morgon och kväll.

Han berättar också att han trivdes i sin klass och att han fick många nya vänner. Efter att Husam läst SFI i ett år började han läsa Engelska 5 på Hermods för att kunna söka in till Internationel Marketing vid Jönköpings Högskola där all undervisning är på engelska. Utbildningen är under tre år och han börjar i slutet av augusti.
– Det ska bli väldigt kul att börja studera på högskola. Jag tycker det är intressant med marknadsföring. Eftersom jag gillar att resa och är duktig på språk tror jag att ett arbete på en flygplats hade varit en bra plats för mig. Det är en internationell miljö så det hade varit spännande att få arbeta med marknadsföring där.

Husam avrundar med att säga att han tycker att Hermods är en bra skola med ett stort utbud av olika kurser.
– I mitt fall var det viktigt att kunna läsa in Engelska 5 för att komma in på högskolan i Jönköping. Jag blev rekommenderad att läsa på Hermods av vänner och de hade ett bra upplägg på sina kurser. Det var det bästa alternativet helt enkelt, säger Husam.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>