Skolframgångar i Haninge

Skolan i Haninge skördar nya framgångar.

Skolframgångar i Haninge 1Grundskolan i Haninge nådde sitt bästa resultat under 2000-talet när gymnasiebehörigheten i årskurs 9 ökade med 1,5 procentenheter till 87,5 procent för läsåret 2019/20. Ett resultat som är det bästa grundskolan haft under hela 2000-talet. Just nu pågår ett intensivt utvecklingsarbete i Haninges skolor.

Under hösten lyfte dessutom Skolinspektionen fram Haninge kommun som ett positivt exempel på hur en kommun kan arbeta strategiskt för att hjälpa skolor att hitta behöriga lärare och fördela resurser till utsatta områden.

—Det är ett stort utvecklingsarbete som sker i våra skolor och det är tydligt att det leder till resultat, säger Tobias Hammarberg, Liberalt kommunalråd och ordförande i Grund- och förskolenämnden i Haninge.

Haninge har vidare för första gången kvalat in på Universum Sveriges lista över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för lärar- och förskolestudenter.

—Vi har varit aktiva i att stötta utbildningsförvaltningens arbete för att stärka Haninge kommun som en attraktiv arbetsplats gentemot lärarkollektivet. Listan visar att vi har lyckats, och det är vi oerhört glada över, säger Tobias Hammarberg (L).