Skolon ingår samarbete med Soundtrap for Education
Hem Teknik Skolon ingår ett samarbete med Soundtrap for Education

Skolon ingår ett samarbete med Soundtrap for Education

Publicerat av: Redaktionen

Svenska edtech-bolaget Skolon (publ) har ingått ett samarbete med Spotify-ägda Soundtrap for Education.

Samarbetet ger elever och lärare som använder Skolons digitala plattform möjlighet att utforska och lära sig använda olika former av professionella ljudinspelningar via Soundtrap for Educations verktyg.

Nu kommer Skolon snart att kunna erbjuda sina användare Soundtrap for Educations digitala verktyg i plattformen. Soundtrap for Education, som ägs av Spotify, är ett användarvänligt ljudinspelningsverktyg, där elever i olika åldrar och ämnen kan skapa musik och podcasts tillsammans i realtid.

Skolon ingår samarbete med Soundtrap for Education

Oliver Lundgren, Michael Bell

– Vårt samarbete med Soundtrap for Education breddar utbudet i vårt bibliotek ytterligare och är ett sätt att demokratisera ljudskapande för våra användare. Det är så klart extra kul att få samarbeta med ett av Sveriges mest välrenommerade techföretag och tillsammans kunna bidra till att utveckla undervisningen i skolan, säger Oliver Lundgren, vd på Skolon.

Lärare kan använda Soundtrap for Educations verktyg inom flera olika ämnen, till exempel inom musik, teknik, företagande och språk.

Soundtrap for Education fungerar sömlöst över alla enheter som har tillgång till internet, och eftersom tjänsten är helt molndriven kan eleverna enkelt arbeta med sina projekt även hemifrån.

– Soundtrap for Education erbjuder ett nytt sätt att driva undervisning inom flera ämnen, och tillåter eleverna att vara kreativa i skapandet av ljud och musik i skolan utan att ha tillgång till någon dyr fysisk utrustning, säger Oliver Lundgren.

– För oss är samarbetet med Skolon ett svar på en efterfrågan bland våra användare runt om i landet. Nu kommer de på enklast möjliga sätt komma åt Soundtrap for Education, tillsammans med skolans övriga digitala skolverktyg och läromedel på en plats, med ett och samma inlogg. Vi hoppas också genom vårt samarbete med Skolon nå ut till nya användare som är intresserade av att lära sig om och med ljud, säger Michael Bell, försäljningschef på Soundtrap for Education.

Soundtrap for Education kommer att finnas tillgängligt för Skolons användare över flera marknader utöver Sverige. Soundtrap for Education är möjligt att aktivera och använda via Skolons plattform redan idag, men där fullständig teknisk integration väntas läsåret 22/23.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>