Sparks gör det enklare för barn och unga i Sollentuna att aktivera sig på fritiden
Hem EFTER PLUGGET Sparks gör det enklare för barn och unga i Sollentuna att aktivera sig på fritiden

Sparks gör det enklare för barn och unga i Sollentuna att aktivera sig på fritiden

Publicerat av: Redaktionen

Sparks Generation, en ideell organisation som genom sin plattform och lokala ungdomsambassadörer hjälper unga att aktivera sig på fritiden, har ingått ett avtal med Sollentuna kommun.

Avtalet innebär att alla unga mellan 10 och 17 år i kommunen får tillgång till hela kommunens utbud av fritidsaktiviteter samlat på en och samma plattform.

Sparks Generation utvecklade och lanserade plattformen tillsammans med Upplands-Bro kommun mitt under pandemin i oktober 2020 och den sprider sig nu i rask takt till fler kommuner. I februari lanserades plattformen i Sundbyberg stad och nu är det dags för Sollentuna kommun, som är lika stor som Upplands-Bro och Sundbyberg tillsammans.

– Det är väldigt roligt att se att Sparks metod och plattform fungerar och växer i snabb fart. 45 procent av målgruppen har tjänsten i Upplands-Bro och efter bara tolv veckor har 15 procent av ungdomarna i Sundbyberg anslutit sig till plattformen. Vi vill bidra till att alla barn och unga i Sverige får en meningsfull fritid och genom den kommande lanseringen i Sollentuna tar vi ännu ett steg mot vårt mål att bli en nationell tjänst, säger Alexandra Krook, grundare av Sparks Generation.

Sparks gör det enklare för barn och unga i Sollentuna att aktivera sig på fritidenGenom att ansluta sig till Sparks Generations plattform får kommuner en rad fördelar för att främja aktiviteter och nya positiva sammanhang för unga att utvecklas och känna gemenskap i. Plattformen hjälper kommuner att nå ut till fler unga, samtidigt som den ger en överblick över fritidsaktiviteterna i kommunen. Genom kontinuerlig insamling av data levererar Sparks Generations värdefull inblick i målgruppens behov, önskemål och återkoppling på aktiviteterna.

Kommunerna får även tillgång till planerings- och samverkansverktyg för att organisera prova-på och spontanaktiviteter, samt ett ambassadörsprogram för att marknadsföra aktiviteter till ungdomar via skolbesök och sociala medier.

– Med Sparks Generation som partner får vi en fantastisk möjlighet att främja alla ungdomsverksamheter inom idrott, kultur och friluftsliv och engagera unga på ett effektivt sätt. Sparks innovativa plattform samlar hela vårt utbud av fritidsaktiviteter på ett och samma ställe och skapar en enkel och tillgänglig väg för barn och unga att utforska sina intressen och engagera sig i meningsfulla aktiviteter. Med Sparks hjälp kan vi växa och nå ut till fler samtidigt som vi får värdefull insikt i vilka behov och önskemål som finns, säger Thomas Nyman, ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna kommun.

Plattformen kommer att finnas tillgänglig för alla unga i Sollentuna kommun i samband med höstlovet. För tillfället arbetar Sparks Generation med att nå ut till ungdomar som vill arbeta som Sparksambassadörer och bidra till att sprida plattformen bland unga i kommunen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>