Starkt engagemang runt spel som lär barn om risker på nätet

När får vi ut spelet i skolorna? Kan vi göra en anpassad version för barn med neuropsykiatriska funktionshinder?

Det var några av de frågor som Högskolan i Skövdes forskare Niklas Torstensson och Tarja Susi fick svara på under ett seminarium på Almedalsveckan.

lära barn
Niklas Torstensson, forskare i kognitionsvetenskap vid Högskolan i Skövde, svarar på frågor om spelet Djurparksgömmet som lär barn att undvika risker på nätet

Vem chattar i ditt barns smartphone? Det var titeln på ett av de tre seminarier som Högskolan i Skövde arrangerar under årets Almedalsvecka.

Under seminariet, som hölls under Almedalsveckans onsdag, presenterade Högskolan i Skövdes forskare Tarja Susi och Niklas Torstensson spelet Djuparksgömmet. Spelet är unikt och framtaget för att lära barn att undvika risker på nätet.

Seminariet lockade en engagerad publik där flera åhörare representerade organisationer som också arbetar med barns säkerhet på internet. Niklas Torstensson och Tarja Susi fick bland annat svara på frågor om spelet kommer ut i skolorna och om det möjligen går att göra en anpassad version av spelet för barn med neuropsykiatriska funktionshinder.

– Jag kände att det var precis rätt personer som satt i publiken. De representerade organisationer och yrkesgrupper som kommer i kontakt med utsatta barn. Vi fick möjlighet att knyta många nya viktiga kontakter, sa en nöjd Tarja Susi efter seminariet.

När seminariet var över stannade flera av åhörarna kvar på den västsvenska arenan för att få en praktisk demonstration av spelet.

Post Comment