Hem PÅ GÅNG Stipendium Innovativt lärande utlyses

Stipendium Innovativt lärande utlyses

Publicerat av: Redaktionen

Är du en lärare och en kreativ nytänkare?

Nu har du och dina lärarkollegor möjlighet att söka stöd för ett utvecklingsprojekt; stipendiet för innovativt lärande.

Du och dina kollegor har kanske en ny idé om lärandet i skolan, eller banbrytande tankar om helt ny undervisningsmetod? Behöver ni ekonomiskt stöd för att genomföra ett sådant projekt? I så fall är stipendiet Innovativt lärande något för er. Ansökan är öppen nu fram till den 1 mars.

DU SÖKER TILLSAMMANS med en eller flera kollegor. Stipendiet ges till projekt- eller utvecklingsarbete där ni tillsammans jobbar fram nya pedagogiska undervisningsmetoder. Arbetet ska syfta till att utveckla lärandet hos ungdomar eller vuxna.

STIPENDIET GER EKONOMISKT STÖD upp till 100 000 kronor (fördelat på ett eller flera stipendier). Det ger dig och dina kollegor möjlighet till att ta tjänstledig, antingen enstaka dagar eller gå ner i tid under en period. Bidraget kan också användas till erfarenhetsutbyte med andra kollegor eller till exempel för att starta ett nytt nätverk.

VILKA KAN SÖKA? Yrkesverksamma lärare, förskollärare och lärare i fritidspedagogik  är välkomna att söka. Beslut om tilldelning meddelas senast den  30 juni, 2020. Vi vill gärna att ert arbete ska komma flera till del. När arbetet är klart vill vi därför att ni skriver en rapport på en till två A4-sidor och skicka till Lärarstiftelsen.

Stipendium Innovativt lärande utlysesSYFTET MED STIPENDIET är att uppmärksamma lärare som pedagogiska innovatörer, som vill hitta nya alternativa arbetssätt tillsammans med sina kollegor.

Läs mer och ansök här: https://www.lararstiftelsen.se/stipendier/innovativt-larande/

Lärarstiftelsen förvaltar Sveriges Allmänna Folkskollärarförenings tillgångar.

Lärarstiftelsens uppgift är att förvalta tillgångarna, vårda konst, inventarier, arkiv och bibliotek och genom stipendier, bokprojekt, utställningar mm stödja aktiviteter som främjar läraryrkets utveckling och lärarnas deltagande i det offentliga samtalet om skolan.

Ledstjärnan är att främja lärares deltagande i sin egen yrkesutveckling, vilket är en viktig del i yrkets professionalisering och för makten över yrket. Dessutom ska stiftelsen öka kunskapen om läraryrkets historiska utveckling samt om skolans historia.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>