Hem Forskning Svenska familjer kan spara tusentals kronor inför skolstarten

Svenska familjer kan spara tusentals kronor inför skolstarten

Publicerat av: Redaktionen

Skolstarten närmar sig och för många familjer är det en tid med stora utgifter.

Pris- och produktjämförelsetjänsten Prisjakts undersökning visar att man kan spara upp till 14 583 kr på de vanligaste stora inköpen inför skolstarten.

Inför skolstarten är det många familjer som köper nya prylar till sina barn. Gymnastikskor, dator, mobil, böcker, ryggsäck m.m. blir tillsammans en stor utgift för många familjer. För de här produkterna lönar det sig att prisjämföra innan köp, då det ofta skiljer mycket i pris mellan olika återförsäljare.

Svenska familjer kan spara tusentals kronor inför skolstarten

Prisjakt har inför höstterminen 2016 sammanställt en prisjämförelse över några av de vanligaste dyrare inköpen som många föräldrar köper till sina barn inför skolstart. Jämförelsen visar att det går att spara många tusenlappar på att prisjämföra innan köp. Störst procentuell prisskillnad står Apple iPhone 5s 16GB för, där den dyraste återförsäljaren är över hundra procent dyrare än den billigaste. Många gymnasieelever behöver köpa en avancerad miniräknare till mattelektionerna och den populäraste, Texas Instruments TI-82 STATS, är en dryg femhundring billigare hos den billigaste återförsäljaren än hos den dyraste.

Många glömmer bort att man även kan prisjämföra saker som exempelvis instrument och sportartiklar. Vi vill hjälpa svenska folket att handla smartare och visa hur mycket man kan spara i hushållen genom att inte bara prisjämföra sin TV, utan även barnens prylar. Det går att spara mer än vad man tror på flera mindre köp som tillsammans blir en stor besparing, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

Svenska familjer kan spara tusentals kronor inför skolstarten 3

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>