Hem NYHETER SVT Språkplay appen nominerad till Prix Europa 2018

SVT Språkplay appen nominerad till Prix Europa 2018

Publicerat av: Redaktionen

Under måndagen nominerades bland annat appen SVT Språkplay till Prix Europa 2018 tävlingen i Berlin och Potsdam.

Appen för språkinlärning finns med i listan på nominerade i Online kategorin.

SVT Språkplay appen nominerad till Prix Europa 2018

Appen har utvecklats i samarbete med föreningen Språkkraft. Vinnarna kommer att hedras under prisutdelningen i Potsdam fredagen den 19 oktober 2018.

– Vi är jätteglada för att Språkplay är nominerat till Prix Europa. För mig bekräftar det att behovet att använda TV-program för att lära ett nytt språk är relevant i flera länder i Europa. Tillsammans med Språkraft som har utvecklat tjänsten ser vi fram emot att presentera den för våra public service kollegor i Berlin i oktober, säger Are Nundal, beställare för Språkplay på SVT.

– Vi på Språkkraft är oerhört glada och stolta att få vara med på denna resa som SVT gör med appen Språkplay, Appen är unik för att den erbjuder språkinlärning genom dagsaktuella medier. Vi vet att medier kan fungera som en viktig integrationsmotor i samhället, säger Niss Jonas Carlsson, grundare av föreningen Språkkraft.

– Roligast med att Prix Europa nominerar SVT Språkplay är inte möjligheten att vinna utan att appen nu presenteras för en lång rad Europeiska bolag och därmed får chansen att bidra med både nytta och nöje i fler länder. Sedan vore det såklart kul om vi dessutom vann, säger Erik Hedin, projektledare för Språkplay på SVT.

Språkplay appen lanserades i september 2016 tillsammans med SVT – världens första TV-playtjänst för nyanlända och utrikesfödda. Appen ger fler möjlighet att lära sig svenska genom att titta på TV-program med interaktiva undertexter på 18 utländska språk. Appen har idag över 200 000 användare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>