SVT Språkplay ökar integrationen i Sverige

SVT Språkplay är rolig att använda och bygger på att lärandet sker i vardagen i mobilen eller läsplattan. Appen styrs av användarens intressen och kan användas på alla programkategorier.

SVT Språkplay ökar integrationen i Sverige 1”SVT:s programutbud är perfekt för att börja förstå det svenska samhället och i appen kan du nu dessutom samtidigt träna på det svenska språket.” säger Niss Jonas Carlsson, ordförande i den ideella föreningen Språkkraft som tillsammans med SVT kommer att fortsätta utveckla Språkplay under 2017 och 2018.

Ett mycket populärt program är “Nyheter på lätt svenska”. Testversionen av SVT Språkplay omtalades som en ”världsnyhet” när den presenterades på Social Innovation Summit 2016. Sedan dess har den fått över 55 000 nedladdningar, höga betyg av användarna och tilldelats Spektrumpriset.

SVT Språkplay ger idag språkstöd till engelska, ryska, spanska, arabiska, turkiska, albanska, bosniska, kroatiska, persiska, finska, grekiska, kurdiska, serbiska, somaliska, azeriska, amhariska, tigrinja och pashto.