Hem Nyheter Tekniska går mot besöksrekord – firar med fri entré på julafton

Tekniska går mot besöksrekord – firar med fri entré på julafton

Publicerat av: Redaktionen

Med nyöppnade spelvåningen Play Beyond Play, den internationella turnépremiären av Robots från Science Museum och ett brett programutbud har Tekniska lockat en rekordpublik till utställningar och aktiviteter under året.

Museet firar med att bjuda på fri entré till hela huset på julafton.​

Tekniska går mot besöksrekord – firar med fri entré på julafton

En julklapp till alla nyfikna. Tekniska får fri entré på julafton.

Sedan öppnandet av utställningen Robots har Tekniska slagit flera tidigare besöksrekord. Med drygt en vecka kvar på året går museet mot att göra sitt bästa år någonsin sett till antal besökare i utställningarna. Hälften av besökarna är under 18 år.

– Det är fantastiskt att se att vi går mot besöksrekord. Det är viktigare nu än någonsin att satsa på barn och ungas intresse för teknik och vetenskap och den här responsen visar att vi är på rätt spår, säger Peter Skogh, museidirektör.

– Att vi överträffar våra högt satta mål betyder förstås mycket för oss på Tekniska museet. Vi återinvesterar allt i verksamheten och med årets besökssiffror får vi möjlighet att öka utbudet med några riktigt spännande upplevelser framöver, säger Peter Skogh.

Tekniska museet är en stiftelse och omfattas inte av den fria entrén till statliga museer. Tillsammans med Ericsson och Sandvik har museet dock kunnat erbjuda tusentals barn och unga kostnadsfria kurser i robotprogrammering och med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse besökt skolor med sin turnerande Maker Tour för att stärka den digitala kompetensen bland elever i utsatta områden i Stockholm.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>