Hur hänger teknologi och hållbarhet ihop?
Hem TEKNIK Hur hänger teknologi och hållbarhet ihop?

Hur hänger teknologi och hållbarhet ihop?

Publicerat av: Redaktionen

Microsoft gästar specialavsnitt av podcasten Young Minds

Sarah Maston från Microsoft samtalar med Children’s Climate Prize vinnaren Reshma Kosaraju och Kate Gilman från Club 15 – Kids Can Save Animals, om hållbarhetslösningar utifrån ett tech perspektiv.

Programmet leds av Luca Berardi från WWF Youth och samtliga avsnitt av podcasten Young Minds finns tillgängliga på bland annat Spotify och Itunes.

Ny teknologi, industrirobotar, artificiell intelligens och maskininlärning, allt rusar framåt i snabb takt. I det här specialavsnittet av podcasten Young Minds ligger fokus på teknik och hur de unga innovatörerna Reshma Kosaraju och Kate Gilman Williams aktivt använder tekniken som verktyg i sina projekt.

Deltar gör även en möjliggörare på området, Sarah Maston, senior programchef för Azure Sphere och grundare av Project 15 från Microsoft. Hon har insett att kompetens och lösningar på den kommersiella marknaden också kan tillgängliggöras för vetenskapliga projekt. Vidare diskuteras hur teknik appliceras, hur utvecklingen och utmaningarna framåt ser ut samt förhoppningar om framtiden.

De delatar i avsnittet:

Reshma Kosaraju

Vinnare av Children’s Climate Prize 2021 är 15-åriga Reshma Kosaraju från Saratoga, USA. Hon startade projektet AI against forest fires, en modell som kan förutse nästan 90 % av alla skogsbränder med data som temperatur, luftfuktighet, vindhastighet, markfuktighet och mänskligt beteende. All data i AI-modellen erhålls enkelt från automatiska väderstationer, som finns runt om i världen och som kontinuerligt samlar in meteorologiska data i öppen källkod.

Läs mer om Reshmas projekt här>> https://telgeenergi.se/privat/kundservice/nyheter/15-ariga-reshma-kosaraju-fran-usa-vinner-childrens-climate-prize-2021-med-sitt-ai-projekt-ai-against-forest-fires

Kate Gilman Williams

Efter att ha lärt sig om hur vilda djur hotas av utrotning blev 11 åriga Kate Gilman fast besluten om att öka medvetenheten om detta bland unga människor. Kate är VD för Kids Can Save Animals och grundare av Club15 som pedagogiskt sammanför unga med forskare och teknikexperter. Kate tog hjälp av Project 15 och Sarah Maston från Microsoft för att vidareutveckla plattformen och hitta nya användningsområden.

Läs mer om Kates projekt här>> https://kidscansaveanimals.com/

Sarah Maston

Sarah Maston är senior programchef för Azure Sphere på Microsoft, en lösningsarkitekt som är specialiserad på processarkitektur och arkitektur för datalösningar. Hon är grundare av Project 15 på Microsoft och uppfinnare av Project Edison, en accelerator för säkerhetslösningar vid skolor och arbetsplatser, för vilket hon vann Microsoft Polaris Award.

Mer om Sarah Maston>> https://www.youtube.com/watch?v=sv6VOmGkFcU

Young Minds, en podcast från Children’s Climate Prize

Hur hänger teknologi och hållbarhet ihop?

Podcasten Young Minds är för dig som vill höra allt om climate action med fokus på unga changemakers, entreprenörer, innovatörer och naturvårdare. Ta del av det senaste från unga människor som aktivt jobbar för hållbarhet på olika sätt. Podcasten leds av 18-åriga Luca Berardi från WWF Sweden Youth och finalist i Children’s Climate Prize 2016. Young Minds är framtagen av Children’s Climate Prize med stöd av prisets grundare Telge Energi. Ämnen som diskuteras är allt från hållbar teknik, rättegångsprocesser, till regnskogens magi. Podcastens samtliga avsnitt finns tillgängliga på Spotify, Itunes m.fl. och avsnitten är ca 15-20 min långa. Podcasten Young Minds är på engelska.

Avsnitt:

1. Tackling climate change through soccer in Kenya with Lesein Mutunkei
2. A megaphone for climate and social justice in Amazonas with Fernanda Barros
3. How technology can predict and limit the damage of forest fires with Reshma Kosaraju
4. Tackling climate change in the courtroom with Anjali Sharma
5. Applying artificial intelligence for waste classification to combat climate change with Yash Narayan

6. How technology and sustainability goes hand in hand with Sarah Maston founder of Project 15 from Microsoft, Reshma Kosaraju and Kate Gilman founder of Club 15/ first Youth Ambassador for Born Free USA

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>