Hem TEKNIK Tele2 inleder samarbete med DataTjej och Tjejer Kodar

Tele2 inleder samarbete med DataTjej och Tjejer Kodar

Publicerat av: Redaktionen

I januari antogs Tele2s nya plan för långsiktigt arbete med jämställdhet och mångfald.

En av huvudambitionerna är att öka andelen kvinnor inom företaget och åstadkomma en könsbalanserad personalstyrka senast 2023.

Som en del i det arbetet har Tele2 lanserat rekryteringsprincipen ”2+1” och inlett samarbeten med de ideella organisationerna DataTjej och Tjejer Kodar.

I Tele2s nya plan för jämställdhet och mångfald ingår 16 initiativ som samtidigt ska stärka Tele2 som arbetsgivare – både för befintliga och potentiella medarbetare. Att åstadkomma en könsbalanserad personalstyrka senast 2023 är en viktig del av arbetet och därför har rekryteringsprincipen ”2+1” implementerats. Den innebär att Tele2 ändrar rutiner och breddar urval vid rekryteringar för att långsiktigt rekrytera två kvinnor för varje man till team där det idag råder obalans.

Tele2 inleder samarbete med DataTjej och Tjejer Kodar

Idag finns det dock en stor utmaning i att hitta kvinnlig kompetens inom IT och Tech. För att öka förståelsen och stärka uppfattningen om yrket arbetar Tele2 för att vara en brygga mellan näringslivet och unga kvinnor. Som ett steg i detta arbete har Tele2 inlett samarbete med de ideella organisationerna DataTjej och Tjejer Kodar.

– På Tele2 tror vi starkt på att team fungerar bäst när det finns en mångfald. För att nå våra målsättningar om en mer könsbalanserad arbetsstyrka har vi ett utmanande och viktigt arbete framför oss som vi tar på största allvar.

Rekryteringsprincipen ”2+1” och våra nya samarbeten är viktiga steg i rätt riktning och hjälper oss förhoppningsvis att fånga unga studenter och kvinnors intresse för branschen, säger Karin Svensson, EVP People & Change, Tele2.

I samarbetet mellan Tele2 och DataTjej anordnas medlemsträffar på Tele2s huvudkontor i Kista, där medlemmar får möjlighet att träffa medarbetare inom IT på deras arbetsplats och få en bild av hur arbetet kan se ut.

Tele2 har också inlett ett samarbete med Tjejer Kodar, en förening som arbetar för att inspirera kvinnor till att testa programmering. Under året kommer Tele2 i samarbete med Tjejer Kodar bjuda in till flertalet programmeringsevent.

– Vi är väldigt stolta över samarbetena med DataTjej och Tjejer Kodar och hoppas att vi genom detta kan motivera fler kvinnor att välja en karriär inom IT och Tech, säger Karin Svensson.

Hittills har Tele2s jämställdhet- och mångfaldsplan gett goda resultat. Under januari-april 2019 har Tele2 rekryterat 66 procent kvinnor, vilket kan jämföras med 2018 då det anställdes i snitt 35 procent kvinnor under hela året.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>