TikTok hyllar vänlighet i ny kampanj
Hem APPAR TikTok hyllar vänlighet i ny kampanj

TikTok hyllar vänlighet i ny kampanj

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar TikTok ett globalt initiativ och en kreativ videoserie som syftar till att öka medvetenheten om mobbning online.

Initiativet #CreateKindness är TikToks nästa steg i att upprätthålla en välkomnande miljö för användare på plattformen.

Under det senaste året har TikTok introducerat en rad olika funktioner som syftar till att främja vänlighet och att motverka mobbning, utöver att ta bort innehåll och konton som inte följer TikToks regler. Idag tar videoplattformen ytterligare ett steg med lanseringen av #CreateKindness.

– Vissa interaktioner i appen kan verka harmlösa för några, men för andra försvinner inte upplevelserna när de stänger ner appen. Vi värdesätter berättelser om våra användares erfarenheter högt och vi investerar i åtgärder för att hjälpa vår plattform att förbli en plats för vänlighet och medkänsla, säger Liv Sandberg, Managing Director, Global Business Solutions på TikTok Norden.

Som en del av TikTokss ständiga engagemang för att främja vänlighet online, lanserar de nu kontot @TikTokTips  som innehåller en animerad videoserie som skildrar verkliga och personliga berättelser från sex animatörer vars olika animeringsstilar visar deras olika upplevelser.

Genom deras videor visar skaparna olika perspektiv på hur man kan motverka mobbning, den oavsiktliga inverkan det skadliga beteende kan ha och påminner oss om varför det är viktigt att vi arbetar tillsammans för att motverka det:

  • I ”Block the Bullies” berättar @milkymichii om hur hon hanterar ovänliga duetter.
  • Genom den själviakttagande ”Why Would You…” belyser @recokh hur hans osäkerhet ligger bakom att han är ovänlig mot andra och hur man styr dessa känslor.
  • I ”I Want to Hold On To” berättar @kellyemmrich hur man kan vinna över negativa kommentarer genom att fokusera på gemenskapen som höjer henne.
  • I ”Walk Away” ger @amyrightmeow råd om hur man hanterar människor som med avsikt vill påverka ens tankar negativt.
  • I ”Power of Words” utforskar @rosie.gif mikroaggressioners påverkan och uppmanar människor att tänka till innan de kommenterar.
  • Genom ”What We Don’t See” uppmanar @king.science människor att behandla andra personer med vänlighet och medkänsla.

Genom att använda sina olika animeringsstilar och röster för att sedan avslöja vilka de är i slutet av videorna, framför skaparna det viktiga budskapet: att bakom varje konto finns en riktig människa som förtjänar att behandlas med vänlighet och respekt.

Utöver dessa videor som under hela månaden kommer att finnas på Upptäck-sidan i appen, bjuds användarna in att delta i hashtag-utmaningen #CreateKindness, genom att skapa TikTok-videor som delar hjärtevärmande ögonblick och kommentarer som inspirerar till att sprida vänlighet.

– Genom denna kampanj bjuder vi in våra användare att välja, hylla och skapa vänlighet, varje dag, säger Liv Sandberg, Managing Director, Global Business Solutions, TikTok Nordics.

Sprida vänlighet på TikTok

TikTok-gemenskapen trivs när vänlighet och omsorg om varandra ligger i framkant. Videor som använder hashtags relaterade till vänlighet, inklusive #love, #kindness, och har fått över 400 miljarder visningar och genererat nästan 50 miljarder videokreationer runt om i världen.

Hjärtan och kreativa effekter är också bland de mest populära videofunktionerna som används på TikTok för att hylla vänlighet. Dessa har använts globalt i över 2 miljarder videoklipp under det senaste året.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>