Träffa framtidens innovatörer vid årets examensmässa

Utexpo är försommarens stora händelse vid Högskolan i Halmstad.

Träffa framtidens innovatörer vid årets examensmässa 1
Bild: Joachim Brink, Högskolan i Halmstad.

I år visar 255 studenter från 13 olika program upp sina examensprojekt för allmänheten under den årligt återkommande examensmässan. Betongmöbler av återvunnet industrimaterial, kylförvaring för utvecklingsländer i Afrika, utveckling av Koenigseggs fälgar samt verktyg och tips om den nya dataskyddsförordningen GDPR är några av de projekt som visas på mässan som hålls i högskolehallen den 25–26 maj.

För 37:e året i rad slår portarna upp för Sveriges äldsta och största examensmässa – Utexpo. Allmänheten bjuds in för att träffa studenterna och se deras smarta uppfinningar och lösningar i de fler än 130 olika innovativa projekt som studenterna har arbetat med det senaste året.

– Nu är det snart dags för årets Utexpo och vi är både taggade och redo! Även i år finns det många spännande projekt att ta del av. Till exempel visar studenter från tre olika ingenjörsutbildningar upp sitt gemensamma projekt – den självflygande drönaren som nyss kom tvåa i en tävling i USA, säger Sofia Possfelt som är årets ordförande i Utexporådet.

I samband med Utexpo delas stipendier motsvarande hundratusentals kronor ut till engagerade studenter.

Tid och plats för Utexpo 2018

Fredagen den 25 maj, klockan 10–16

Klockan 11: invigningstal av Johanna Ejesson, före detta student vid Utvecklingsingenjörsprogrammet och vinnare av Halmstads näringslivsgalas innovationspris 2017.

Klockan 13: stipendieutdelning

Lördagen den 26 maj, klockan 10–14

Högskolehallen, hus I, Högskolan i Halmstad (campuskarta)