Hem NYHETER Tre finalister i kampen om årets Surfa Lugnt-pris

Tre finalister i kampen om årets Surfa Lugnt-pris

Publicerat av: Redaktionen

Efter omröstningen på surfalugnt.se återstår det nu tre bidrag som fortfarande har chansen att vinna 2018 års Surfa Lugnt-pris.

Bland de 13 nominerade har Caroline Engvall, Bakom Skärmen UF och Klass 8F på Östra grundskolan i Huddinge gått vidare som finalister till priset som delas ut den 6 februari.

Tre finalister i kampen om årets Surfa Lugnt-pris

En jury bestående av Surfa Lugnts styrelse kommer utse ett vinnande bidrag som främjat kommunikationen mellan unga och vuxna om internet. Vinnaren får 25 000 kronor för att fortsätta sitt värdefulla arbete. Prisutdelningen sker den 6 februari på Epicenter i Stockholm, i samband med att Surfa Lugnt arrangerar Safer Internet Day-seminarium.

Initiativen som den 6 februari kan stå som vinnare av Surfa Lugnt-priset är:

INTE TILL SALU / Caroline Engvall

Caroline Engvall är journalisten som 2008 gav ut boken ”14 år till salu”, den sanna historien om en flicka som efter en våldtäkt börjar sälja sex. Den sålde över 200 000 exemplar och Engvall har sedan dess föreläst för både unga och vuxna om problematiken kring barns utsatthet på nätet. Hon är också grundare av sajten intetillsalu.se som hjälper unga med sex som självskadebeteende, både genom att ge stöd till drabbade och förmedla kunskap om ämnet till vuxna. ”Caroline tar upp svåra ämnen som få vill prata om och lär oss hur vi som vuxna kan agera för att trygga nätet för våra barn och ungdomar.”

Länk till mer information om INTE TILL SALU/Caroline Engvall

Bakom Skärmen UF

Det unga företaget består av Emma Wretman, Cecilia Sahlén och Sonja Otteklint från Viktor Rydbergs Gymnasium, Odenplan. Tillsammans brinner de för att minska kunskapsgapet mellan barn och vuxna när det kommer till internet. De föreläser för föräldrar om sociala medier och ger tips och råd kring internetanvändning. Under 2018 vill de inspirera fler vuxna att använda sociala medier och menar att om vuxna är trygga med vardagen på nätet så kan de unga lättare få hjälp när det uppstår problem. ”Denna föreläsning kommer att hjälpa barn och föräldrar att kommunicera mera med varandra.”

Länk till mer information om Bakom Skärmen UF

Klass 8F på Östra grundskolan i Huddinge

Klass 8 F har vågat ta fighten mot näthat och dålig ton på nätet. De har bland annat genom krönikor, samtal med Gustav Fridolin och brev till politiker kämpat för att vuxna ska förstå att dålig ton på nätet inte bara är ett ungdomsproblem. Just nu utformar Klass 8 F broschyren ”Är det bara unga som hatar”, för att ytterligare lyfta problematiken.

Länk till mer information om klass 8F

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>