Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Västerviks kommun väljer Digilär igen!

Västerviks kommun väljer Digilär igen!

Publicerat av: Redaktionen

Västerviks kommun köper in Digilärs heldigitala läromedel till kommunens gymnasieskola Västerviks Gymnasium för femte året i rad.

Dessutom tar man in Digilärs läromedel till alla högstadieskolor som drivs i kommunens regi.

Västerviks Gymnasium har använt Digilärs läromedel sedan hösten 2014. Jenny Gustavsson, intendent och ansvarig för digitaliseringsfrågor IT/IKT, har varit med sedan starten och vittnar om nöjda lärare.

Hur har responsen från lärarna varit?

Västerviks kommun väljer Digilär igen!

Jenny Gustavsson, intendent / IT-ansvarig på Västerviks Gymnasium.

– Vi gör en utvärdering varje år där vi frågar lärarna vad de tycker om läromedlen. Resultatet har varit positivt och lärarna vill fortsätta med Digilär.

Många skulle sakna Digilär om vi bara plockade bort det, berättar Jenny Gustavsson.

– Sedan har Digilär utvecklats och blivit bättre, fortsätter hon. Det har dels blivit bredare med läromedel i ännu fler gymnasieämnen, men också djupare med flera högre steg i t.ex. språkkurser, avslutar Jenny.

”Många skulle sakna Digilär om vi bara plockade bort det.” – Jenny Gustavsson

Till det här läsåret satsar Västerviks kommun även på en helhetslösning med läromedelspaket från Digilär till sina fyra högstadieskolor: Ankarsrums skola, Ellen Keyskolan, Ludvigsborgsskolan och Östra Ringskolan.

– Vi har börjat med en dator till varje elev och då ville vi ha in en digital lärresurs och eftersom flera lärare lade fram önskemål om Digilär valde vi det, berättar Samuel Mattsson, IKT-samordnare på Barn- och utbildningsförvaltningen i Västerviks kommun.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>