Hem NYHETER Vimla med initiativ för ett mer tillgängligt internet

Vimla med initiativ för ett mer tillgängligt internet

Publicerat av: Redaktionen

Att stärka den digitala demokratin genom barn och ungdomar i Sverige, och att öka ungas tillgänglighet till teknologi i Ghana.

Det är två hjärtefrågor som Vimla delar med sig av sin vinst till i år – för att skapa ett schysstare och mer tillgängligt internet.

Med Vimla-valet vill Vimla bidra till en bättre och schysstare värld genom att lyfta fram organisationer vars kärnfrågor är viktiga för Vimla och deras användare. För ungefär ett år sedan lyftes frågan om mobbning i skolor och på internet, och i denna upplaga låg fokus på att skapa ett bättre och mer tillgängligt internet för barn och ungdomar.

Svenskarna röstar och avgör hur stor andel varje organisation ska få. I denna upplaga stod det mellan IT For Children, som ökar barn och ungdomars tillgänglighet till informations- och kommunikationsteknologi i Ghana, och Kodcentrum som gör barn och ungdomar till IT-experter för att de ska kunna stärka den digitala demokratin.

Vimla med initiativ för ett mer tillgängligt internet

– I detta Vimla-val ville vi hjälpa kommande generationer att skapa ett bättre internet där alla kan trivas och samtidigt bidra. Men eftersom barn och ungdomar världen över har olika förutsättningar valde vi att lyfta två organisationer som arbetar på olika sätt. En organisation som är aktiv utomlands där tillgängligheten är sämre och en som engagerar barn och ungdomar i Sverige, säger Gustav Jönsson, Head of Sales & Marketing på Vimla.

Denna omgång nådde initiativet ungefär 300 000 svenskar på 10 dagar och deltagandet har tredubblats från förra årets upplaga.

– Vi märker att det finns en trend bland de som deltar. De vill diskutera och göra världen bättre, och därför engageras så mycket människor. Jag tror att folk vill vara delaktiga i en större helhet, och det är precis den möjligheten vi vill skapa genom Vimla-valet, säger Gustav.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>