Visolit får uppdrag inom skolmarknaden

I ett nytt fyraårigt avtal väljer fastighetsbolaget Uppsala kommun Skolfastigheter AB att lägga hela sin it-verksamhet hos Visolit.  

Visolit får uppdrag inom skolmarknaden 1
Terje Mjös

Inom Visolit, som bland annat är specialiserade inom sk fastighets-it, noterar man en kraftig utvidgning av fastighetsbolagens tjänsteportföljer. I kombination med sektorns speciella krav på säkerhet och övervakning av byggnaderna, ställer detta höga krav på it-strukturen. Det nya samarbetet med Skolfastigheter syftar dessutom till att uppnå kommunens mål att vara i framkant med miljö- och klimatomställningen.

I det nya samarbetet kommer Visolit att ansvara för både it-driften och it-miljön hos Skolfastigheter.

-Vi inriktar oss på att skapa vad vi kallar besvärsfrihet för kunderna. De ska kunna fokusera till hundra procent på sin kärnverksamhet, medan vi ansvarar för de viktiga infrastrukturfrågorna inom it. Det är klokt av Uppsala kommun Skolfastigheter att planera för framtiden och den kommande digitaliseringen av flera områden, säger koncernchef på Visolit, Terje Mjös.

-Vår målsättning är att bygga och förvalta skolfastigheter som på bästa sätt bidrar till barn och ungas utveckling och välbefinnande. För att till fullo kunna fokusera på detta krävs ett gott it-stöd och en partner som vi kan lita på helt och hållet. Det tycker vi att vi har funnit med Visolit, säger Helena Karlsson, administrativ chef på Uppsala kommun Skolfastigheter AB.

Avtalet gäller ett samarbete på fyra år med möjlighet till årlig förlängning under ytterligare fyra år. Avtalssumman uppgår till totalt cirka 9 miljoner under de första fyra åren.