Hem Nyheter Visolit får uppdrag inom skolmarknaden

Visolit får uppdrag inom skolmarknaden

Publicerat av: Redaktionen

I ett nytt fyraårigt avtal väljer fastighetsbolaget Uppsala kommun Skolfastigheter AB att lägga hela sin it-verksamhet hos Visolit.  

Inom Visolit, som bland annat är specialiserade inom sk fastighets-it, noterar man en kraftig utvidgning av fastighetsbolagens tjänsteportföljer.

I kombination med sektorns speciella krav på säkerhet och övervakning av byggnaderna, ställer detta höga krav på it-strukturen. Det nya samarbetet med Skolfastigheter syftar dessutom till att uppnå kommunens mål att vara i framkant med miljö- och klimatomställningen.

Visolit får uppdrag inom skolmarknaden

Terje Mjös

I det nya samarbetet kommer Visolit att ansvara för både it-driften och it-miljön hos Skolfastigheter.

-Vi inriktar oss på att skapa vad vi kallar besvärsfrihet för kunderna. De ska kunna fokusera till hundra procent på sin kärnverksamhet, medan vi ansvarar för de viktiga infrastrukturfrågorna inom it.

Det är klokt av Uppsala kommun Skolfastigheter att planera för framtiden och den kommande digitaliseringen av flera områden, säger koncernchef på Visolit, Terje Mjös.

-Vår målsättning är att bygga och förvalta skolfastigheter som på bästa sätt bidrar till barn och ungas utveckling och välbefinnande. För att till fullo kunna fokusera på detta krävs ett gott it-stöd och en partner som vi kan lita på helt och hållet. Det tycker vi att vi har funnit med Visolit, säger Helena Karlsson, administrativ chef på Uppsala kommun Skolfastigheter AB.

Avtalet gäller ett samarbete på fyra år med möjlighet till årlig förlängning under ytterligare fyra år. Avtalssumman uppgår till totalt cirka 9 miljoner under de första fyra åren.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>