Hem Nyheter Vklass välkomnar elever, lärare och föräldrar att använda Freja eID för inloggning till lärplattformen

Vklass välkomnar elever, lärare och föräldrar att använda Freja eID för inloggning till lärplattformen

Publicerat av: Redaktionen

Vklass är en lärplattform för elever, lärare, föräldrar och skolledning.

Tjänsten ger eleverna tillgång till kommunikation med sina lärare och skolkompisar på nätet och skolan kan sköta de administrativa processer som skolan gör.

Vklass välkomnar elever, lärare och föräldrar att använda Freja eID för inloggning till lärplattformen

Med 4 miljoner inloggningar i månaden är Vklass en av de mest besökta webbplatserna i Sverige med sina 80 miljoner sidvisningar per månad. Freja eID består av en mobil-app som används för inloggning och signering till alla de tjänster som är kopplade till användarens e-legitimation.

Med Freja eID kan användaren styra över hur e-legitimationen ska kunna användas genom webbportalen Mina Sidor, här har användaren även tillgång till sin egen användarhistorik. Freja eID är helt gratis för användaren.

I och med att Vklass öppnar upp för inloggning med Freja eID kan användare av Vklass äntligen glömma lösenordet och istället ange fingeravtryck eller PIN-kod för att logga in med en säker och lättanvänd mobil-app. Lösenordsinloggning skapades i en tid då internet inte fanns och med dagens teknik är detta den största svagheten för att olovligen komma in i ett system.

Freja eID ger tvåfaktorsautentisering som eliminerar riskerna med lösenord. Genom att erbjuda Freja eID till sina cirka 700 000 användare har Vklass i sin tur möjligheten att eliminera problemet med glömda lösenord och den administrativa kostnaden för lösenordsåterställning.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Att Sveriges mest använda lärplattform erbjuder sina användare att logga in med Freja eID är ett kvitto på att samhällets digitala transformation sker på alla plan. Vklass har i och med detta tagit ett avgörande första steg mot att ersätta den omständliga, osäkra och oekonomiska lösenordsinloggningen med en lättanvänd, säker och kostnadseffektiv e-legitimation med fokus på alla aspekter av användarupplevelsen.”

Andreas Selling, VD Vklass kommenterar:

”En av de vanligaste återkopplingar vi får från vårdnadshavare är att det tar för lång tid att logga in när de måste gå genom kommunens inloggningstjänst. Vi vill därför göra det enklare för våra användare att direkt på Vklass kunna logga in med Freja eID och minimera antalet klick. Efter att ha testat hur smidig Freja eID är så var valet självklart att erbjuda det direkt i Vklass. Freja eID har heller ingen åldersgräns vilket gör att vi även kan erbjuda kommuner att använda det för elever.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>