YBC fortsätter att förändra världen genom YBC-talks

I höst har YBC dragit igång YBC-talks, deras eget koncept liknande TED-talks.

YBC fortsätter att förändra världen genom YBC-talks 1
Pegah Afsharian, grundare av Kompis Sverige

En gång i månaden kommer intressanta personer och föreläser för skolans 525 intresserade elever. Föreläsningen är 20-25 minuter lång, elever på SAM-media filmar, redigerar och lägger upp föreläsningarna på deras Youtube-kanal.

Om YBC: “YBC är en nytänkande kommunal gymnasieskola i Sickla. Vi vill vara en mötesplats och att våra elever ska få lyssna och inspireras av spännande personer. Vår vision på skolan är att vi ska förändra världen och vi arbetar mycket med våra fem skills. Sedan fyra år tillbaka är vi en Changemaker School inom ramen för det globala nätverket för socialt entreprenörskap, Ashoka.”

Nästa YBC-talks går av stapeln den 26/10 och då är det Rustam Nabiev som kommer till YBC. Rustam har startat organisationen Shifo som arbetar med att reformera sjukvårdssystem i delar av världen där det finns stora behov. Titeln på föreläsningen är “Shifos methods to change the world”. YBC välkomnar alla som vill komma och lyssna, det är bara att höra av sig till receptionen på info@ybc-nacka.se

Många har hört av sig till skolan och vill komma hit och föreläsa och de första tillfällena är redan bokade men man vill sprida detta ännu mer. Har du ett tema som på något sätt handlar om att förändra världen till det bättre, något inom ramen för entreprenörskap och/eller kreativitet är du mer än välkommen att höra av dig till rektor Oskar Sjögren.