Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Open Innovation Day – idéer om framtidens hållbara skola

2018-11-16 @ 10:00 - 13:00

Den 16 november 2018 är det äntligen dags för Open Innovation Day på Form/Design Center i Malmö.

Då presenteras tävlingsbidragen i en öppen innovationstävling som efterlyst innovationer, idéer och lösningar som kan hjälpa till att förmedla budskapet i Agenda 2030 för unga upp till 16 år. Innovativa lösningar för framtidens hållbara skola, helt enkelt!

Den 20 september 2018 utlystes en tävling, ”Open Innovation Call”, med uppdraget att ta fram nya innovativa, pedagogiska verktyg för skolmiljö med syftet att öka medvetenheten och kunskapen om de globala målen för hållbar utveckling (Agenda 2030). Målsättningen är att få barn, från förskoleåldern upp till 16 år, att förstå betydelsen av de 17 målen och hur dessa mål är tillämpliga i det dagliga livet.

– Vi har haft ett stort engagemang från deltagarna där framförallt spel har varit av intresse. Deltagarna ser spel och lärande som två sammanhängande element när de kommer till att lära unga om vår planets tillstånd och hur man själv kan vara med och påverka, berättar Jakob Stolt, Senior Project Manager, Climate-KIC.

Tävlingen var öppen fram till den 29 oktober 2018 och nu är fem finalister utvalda för att delta i finalen. Under ”Open Innovation Day” på Form/Design Center den 16 november 2018 kommer finalisterna presentera sina bidrag och en jury utser en vinnare. Det vinnande förslaget kommer att få professionell rådgivning av projektet Smart Cities Accelerators nätverk av forskare för att omsätta idéerna till verklighet.

Eventet är gratis. Anmäl dig genom att maila nana.christensen@malmo.se

Detaljer

Datum:
2018-11-16
Tid:
10:00 - 13:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , , , ,

Plats

Form/Design Center, Lilla Torg 9, Malmö