Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vad är hemligheten med matematiken i Singapore?

2016-06-15 @ 09:00 - 2016-06-16 @ 13:00 CEST

Vad är hemligheten med matematiken i Singapore? 1

Vill du också veta varför elever i Singapore levererar toppresultat i matematik? Dr Yeap Ban Har – en av världens ledande experter på Singaporemodellen – föreläser i Sverige den 15–16 juni.

– We don’t need children to be fast in math, calculators are fast. We need children to be thinkers, säger Dr Yeap Ban Har.natur-k

Singapore hamnade i topp tre i den senaste PISA-undersökningen och många länder, däribland Sverige, ser hur man kan applicera modellen för att passa den svenska kursplanen.

– Som ett av Sveriges ledande läromedelsförlag, med en stark matematikutgivning, välkomnar vi beprövade och framgångsrika modeller som kan bidra till ökad måluppfyllelse. Vi är därför glada över att kunna föra ut Singaporemodellen på den svenska marknaden, säger Helena Holmström, förlagschef på Natur & Kultur Läromedel.

Natur & Kultur kommer till höstterminen att ge ut ett läromedel som baseras på Singaporemodellen och är anpassat till den svenska kursplanen i matematik.

———————————————————————————

Om Dr Yeap Ban Har
Dr Yeap Ban Har är en av världens ledande exporter på Singaporemodellen. De senaste tio åren har han arbetat på National Institute of Education i Singapore, där han har varit delaktig i ett antal forskningsprogram gällande matematikundervisning. Dr Yeap Ban Har var också involverad vid framtagandet av den senaste kursplanen i matematik. Hans forskning fokuserar på problemlösning, tidig taluppfattning och kompetensutveckling för lärare.

Om Singaporemodellen
Singaporemodellen är en välbeprövad metod för undervisning i matematik. Problemlösning med hjälp av smarta visuella metoder, kvalitet i undervisningen och ett genomarbetat stöd till läraren är några viktiga delar. Metoden har en tydlig koppling till forskning om hur man undervisar i matematik och arbetar med problemlösning. Singaporemodellen har sitt ursprung i Singapore och används idag över hela världen, bland annat i USA och Storbritannien.

Om föreläsningen
Den 15 och 16 juni, kl 09.00–13.00 föreläser Dr Yeap Ban Har på Natur & Kultur.
Ur innehållet:
– Vad är Singaporemodellen och varför har den blivit så framgångsrik internationellt?
– Vad utmärker undervisningen?
– Hur fungerar problemlösning med hjälp av bar-modeling?
– Hur passar Singaporemodellen svenska förhållanden och Lgr11?

Detaljer

Start:
2016-06-15 @ 09:00 CEST
Slutar:
2016-06-16 @ 13:00 CEST
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>