Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

​Fantastisk uppslutning mot mobbning!

2016-08-30 - 2016-09-08

​Fantastisk uppslutning mot mobbning! 2

Ca 4 500 högstadieungdomar i Nyköping, Oxelösund, Flen, Katrineholm och Vingåker kommer under totalt 10 föreläsningar få lyssna till mobbning,Tobias Karlsson känd från Tv4:s program Let´s Dance.

Tobias lever nu sin dröm med bland annat egen dansshow/dansikal, men hans liv har ”inte alltid varit en dans på rosor”. Sörmlands Sparbank erbjuder föreläsningarna kostnadsfritt till inbjudna skolor som ett led i satsningen mot mobbning och utanförskap, i samarbete med Friends.​Fantastisk uppslutning mot mobbning! 3

Tobias Karlsson känner många igen från Tv4:s underhållningsprogram ”Let’s dance”, som den glada dansaren som fört fram en rad kvinnor till stordåd. Hans liv har dock inte alltid varit så. En barndom kantad av mobbning och hemligheter höll på att bryta ner honom totalt, men gjorde honom tillslut istället starkare. Under Tobias föreläsning delar han med sig av sin historia om de tidiga skolåren, där mobbningen löpte parallellt med en dansvärld fylld av beröm och ryggklapp. Han berättar om hur hans homosexualitet påverkat honom och hans omvärld och om hur ”Let’s dance” fått drömmen att verka lite närmare.

Vändningen för Tobias kom när han mötte en vän som heter Jocke, som tog avstånd från utanförskapet. Nu vill Tobias hitta fler ”Jocke” och förmedla budskapet att alla kan göra skillnad. Stiftelsen Friends har tagit fram en lärarhandledning för detta ändamål, så att pedagoger kan arbeta vidare med de tankar som elever och lärare får. Vidare skriver Sörmlands Sparbank och Friends tillsammans ett brev till föräldrar med konkreta verktyg för att arbeta mot mobbning i hemmet.

Högstadieelever från Nyköping, Oxelösund, Flen, Katrineholm, Malmköping och Vingåker deltar under föreläsningen, totalt 4 500 elever vilket utgör nästan 100% av det totala antalet högstadieelever i dessa kommuner. ”en helt otrolig uppslutning för en väldigt god sak” berättar Alexander Flygare, ungdomsansvarig. Vidare ”målet är att inspirera elever och lärare till att mer aktivt ta ställning mot mobbning och utanförskap”.

Föreläsningarna kommer äga rum i Tallåsaulan i Katrineholm 30-31 augusti, Slottsskolan i Vingåker den 1 september och på Culturum i Nyköping 6-8 september. För komplett turnéschema och deltagande skolor, se www.sormlandssparbank.se/motmobbning. För medverkan på en föreläsning, kontakta Alexander Flygare enligt kontaktuppgifter nedan.

Detaljer

Start:
2016-08-30
Slutar:
2016-09-08
Evenemang Taggar:
,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>