Hem
Publicerat av:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konferensen Förskoledagarna – den självklara mötesplatsen för dig i förskolan!

2020-01-30 - 2020-01-31

Konferensen Förskoledagarna – den självklara mötesplatsen för dig i förskolan! 2

Årets tema: Hållbar förskola – hur når vi dit?

Hur kan rektor och förskollärare tillsammans uppmuntra till engagemang för förskolans viktiga roll i den framtid som barnen är en del av? Hur kan vi skapa en hållbar och jämställd utbildningsverksamhet?  Och hur möter vi de relationella utmaningar som kan uppstå?

Förskolans uppgift är att väcka barnens intresse för hållbarhetsfrågor så att de aktivt ska kunna delta i samhället och för en hållbar utveckling. Det handlar om ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv – både långsiktigt och globalt.

För dig som rektor handlar en hållbar förskola inte minst om medarbetare som trivs och mår bra på jobbet och att ha välfungerande arbetslag. Under årets konferens får du bland annat förslag på hur du kan organisera ditt arbete genom att bygga bra team, dela ledarskapet, skapa tillit och stötta förskollärare och barnskötare i undervisningen.

I år får du som förskollärare bland annat verktyg för hur du kan omsätta barnkonventionens artiklar, som i år blir lag, i vardagsarbetet med barnen och hur du kan främja barnens psykiska hälsa. Genom undervisning som bygger på struktur och arbetsglädje kan du möjliggöra ett lärande för hållbar utveckling.

På Förskoledagarna 2020 har vi samlat några av landets bästa föreläsare för att ge både förskollärare och rektorer inspiration och verktyg för det viktiga hållbarhetsarbetet.

Väl mött till två innehållsrika dagar där du får möjlighet att nätverka med kollegor från hela Sverige!

Årets program är framtaget i samverkan med tidigare deltagare på Förskoledagarna.

Ur årets program: 

  • Stötta och styra utveckling av undervisning och lärande – Ann S. Philgren
  • Rektorsuppdraget – Siv Sagerberg
  • Uppdrag undervisning: struktur och arbetsglädje i förskolan – Josefin Malm & Sofie Källhage
  • Att främja barnens psykiska rättigheter – Margareta Öhman

Konferensen Förskoledagarna – den självklara mötesplatsen för dig i förskolan! 3

Detaljer

Start:
2020-01-30
Slutar:
2020-01-31
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>