Hem
Publicerat av:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kostnadsfri digital föreläsning för skolpersonal: sexualbrott mot barn på nätet

2023-08-15 @ 14:00 - 15:30 CEST

Kostnadsfri digital föreläsning för skolpersonal: sexualbrott mot barn på nätet

Välkommen att lyssna på en kostnadsfri föreläsning för skolpersonal. 15/8 kl 14-15.30. Föreläsningen innehåller bland annat kunskap om:

– nuläge – så drabbas barn och unga av sexualbrott online 2023
– konsekvenser av brotten
– förövarna. Vilka är de och hur agerar de online.
– riskgrupper
– förslag på hur skolan kan arbeta förebyggande

Föreläsare: Caroline Engvall, författare och journalist specialiserad på sexualbrott mot barn på nätet. Caroline har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel: 14 år till salu, Skamfläck, Skuggbarn, Virtuell våldtäkt och deckarna Ärren vi bär, Judasvaggan, Dockleken, Kyrkan, Välgöraren, Platinavargen, Blodskam och Sorgebarn. Caroline är aktuell med boken ”Fällan – en reportagebok om nätsexbrott mot barn i Sverige”.
Caroline är också författare till succébarnboksserien ”Nollan och nätet” (läsålder 7-10 år) och ”Nollan och nätet JUNIOR” (ålder 3-6 år) Caroline driver flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat utbildningsmaterial, hjälpsajter, poddar och tv-dokumentärer samt utbildningssatsningen Safe selfie academy. Hon är 2018 års Elise Lindqvist-pristagare, 2021 års Karin Söder-pristagare, Årets Mama, har engagerat riksdag och regering i frågan samt blivit engagerad av Drottning Silvia och prinsessan Sofia att prata om ämnet, både privat och för Childhood Foundation.

Emma Carlström, förstelärare i Örebro, speciell kompetens om arbete mot utsatthet på nätet och digital kompetens. Driver Instagramkonto @kunskap_gladje_trygghet och bloggar på Pedagog Örebro. Föreläser för skolpersonal.

Föreläsningen sänds på Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=W0WeKVInYyk

och ligger kvar även i efterhand.

 

Detaljer

Datum:
2023-08-15
Tid:
14:00 - 15:30 CEST
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , ,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>