Hem
Publicerat av:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Om programmering – webbkurs

2018-01-08 - 2018-02-28

Om programmering - webbkurs 1

Skolverkets webbkurs om programmering. Den vänder sig till alla som arbetar i skolan, förskolan och vuxenutbildningen. Du kan genomföra den själv eller tillsammans med dina kollegor i den takt som passar dig.

I webbkursen kommer du bland annat att få en inblick i hur programmering använtshistoriskt och var du möter programmering i samhället idag. Du kommer också att få mötamänniskor som på olika sätt arbetar med programmering: lärare, elever och verksammaprogrammerare. Dessutom får du en presentation av progressionen för programmering iläroplanerna.

I kursen kommer du att få ta del av texter och filmer, diskutera med andra kursdeltagare,reflektera på egen hand, testa dina kunskaper i några självrättande test och även prova påenkel programmering.

Kursen består av 8 delar:

1.        Programmering i samhället, historiskt och idag
2.        Prova på programmering
3.        Läroplanerna
4.        Ord och begrepp
5.        Programmering i skolan
6.        Prova vidare
7.        Programmering i framtiden
8.        Hur går jag vidare

Kursen beräknas att ta cirka 16 timmar.

För mer information och registrering: https://www.skolverket.se/kompetens-och-fortbildning/larare/om-programmering-webbkurs-1.263574

 

Detaljer

Start:
2018-01-08
Slutar:
2018-02-28
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>