Hem SKOLPARTNER Skolpartner: Natur & Kultur

Skolpartner: Natur & Kultur

Publicerat av: Redaktionen

Image result for nok.se

En oberoende kraft

Förlaget Natur & Kultur är en stiftelse som utan ägare kan agera självständigt och långsiktigt. Vårt mål är att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning verka för tolerans, humanism och demokrati.

Natur & Kultur är en affärsdrivande stiftelse. Vi har inget ägarkapital som ropar på maximal avkastning och vi slipper tumma på våra principer, trots en nyckfull marknad. I stället vägleds vi av urkundens idéer och vårt överskott går tillbaka till verksamheten. Den enda utdelning som sker är den som kommer samhället till godo. Det hindrar inte att vi driver sunda affärer. Tvärtom, vårt uppdrag kräver resurser. Vi ställer höga krav på oss själva liksom på våra leverantörer och verksamheten är ekonomiskt stabil.

Det gör oss till en oberoende kraft, fri att agera långsiktigt och utan yttre inblandning. Våra författare, värdegrunden och stiftelseformen är de verkliga tillgångarna.

Natur & Kulturs kärnverksamhet är förlaget, där vi ger ut läromedel, akademisk litteratur och allmänlitteratur. Därutöver är vi delägare i en rad bolag, alla verksamma inom bokbranschen. Överskottet från förlaget finansierar en rad priser, stipendier och samarbeten. Vi strävar efter att uppfylla vårt yttersta uppdrag – att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning verka för tolerans, humanism och demokrati.

Natur & Kultur Akademisk ger ut kvalificerad litteratur för högskolestudier och för yrkesmässig och personlig utveckling inom pedagogik, psykologi, ledarskap och vård. Utgivningen är förankrad i tillämpbar forskning och möter människors strävan att utbilda sig och hjälpa andra.

Natur & Kultur Allmänlitteratur ger ut kvalitetsböcker för en bred publik. Vår utgivning består av böcker för barn och unga, sakprosa, skönlitteratur och illustrerade faktaböcker såsom kokböcker.

Natur & Kultur Läromedel erbjuder granskade och kvalitetssäkrade läromedel framtagna utifrån centralt innehåll, kursplaner och kunskapskrav. Här hittar du läromedel för förskolan, grundskolan, gymnasiet, vux, sfi och sva. Natur & Kultur är medlem i Svenska Läromedel

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>