1 500 gymnasieelever på framtidsspaning
Hem UTBILDNING 1 500 gymnasieelever på årets utbildningsmässa Utbildning Väst

1 500 gymnasieelever på årets utbildningsmässa Utbildning Väst

Publicerat av: Redaktionen

Under onsdagen var det fullt hus på campus.

Ungefär 1 500 gymnasieelever från kommuner i Västra Götaland fanns på plats på årets utbildningsmässa Utbildning Väst.

Högskolan Väst arrangerar årligen denna utbildningsmässa där gymnasieelever i regionen bjuds in för att träffa högskolan och en del andra organisationer. Under mässan kunde man lyssna på spännande föreläsningar och informationspass. Många av högskolans program höll egna föreläsningar där lärare och studenter presenterade innehållet i de olika programmen – hur är det att studera till ämneslärare? Vad gör en ingenjör? Internationella programmet för Politik och ekonomi: Peace, Security, Development – what comes first eller Ekonomens portfölj.

Det bjöds också på panelsamtal med studenter från tekniska program och intervjuer med studentkåren.

1 500 gymnasieelever på framtidsspaning

Många lärare och studenter fanns på plats för att svara på frågor om högskolans alla program.

Det fanns också en mängd aktiviteter att prova på. Man kunde till exempel delta på Hälsa & Vårds HLR Race, testa hur många lampor du kan få i gång genom att cykla så fort man kan eller prova på vad man gör som förskollärare.

Trollhättans Stad, City Trollhättan, Bostadsbolaget Eidar och N3 bemannade egna montrar och bjöd bland annat på kreativa boxen och rundvandring i de nya studentbostäderna på campus.

Bibliotek, antagning och studie- och karriärvägledning fanns också tillgängliga för att svara på frågor om sin respektive områden.

Öppet hus

Knappt hinner mässan stänga förrän det är dags för nästa arrangemang. Lördagen den 16 mars slår högskolan upp dörrarna till campus och bjuder in till Öppet Hus. Även då kommer alla program att vara representerade, i många fall genom studentmedverkan. Studievägledare finns också på plats för att svara på frågor.

– Vi får chansen att visa upp vårt fina campus. Exempelvis kommer automationslabbet att visas upp, berättar Evelina Olsson, projektledare på högskolan.

-Det blir trevligt, lite musik, avslappnad stämning. Man kommer att ha möjlighet att ta en tur i huset och kolla läget. Vi bjuder på gott kaffe.

-Tipsa vänner och bekanta eller ta med dina ungdomar!

Här kan du läsa mer om Öppet hus

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>